Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2011-08-27, 00:15   #1
Limpanz
Registered User
 
Limpanzs avatar
 
Reg.datum: May 2011
Ort: Vischan typ
Inlägg: 1 396
Fredrik Colting tar rawfood till en ny nivå!

Tjena. För de flesta som följer triathlon/iron/ultraman så vet de flesta vem Jonas colting är. Hans bror, Fredrik, var huvudämnet i en artikel som Runner's World gjorde i sitt senaste nr. Hela artikeln finns på Coltings blogg:

http://coltingblogg.com/2011/08/24/i...%C2%B4s-world/


Innan ni läser artikeln (om ni nu gör det) så kan jag tillägga att det mesta kretsar kring hans matvanor. Fredrik äter bara rå mat, inklusive nötkött, fläsk, fisk, kyckling, ägg, mjölk. Okokt, ostekt, opastöriserat.

De flesta tycker såklart att detta är totalt idiotiskt men om man kollar på killen som för övrigt aldrig blivit sjuk trots sin kosthållning så verkar han ju onekligen må bra av det, hur det än smakar att äta såhär.

Vad tycker ni?
__________________
Tunnast på Kolozzeum
Limpanz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-08-27, 00:23   #2
joker560
kom igen nu, lätt!
 
joker560s avatar
 
Reg.datum: Jul 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 261
Det finns uppenbarligen idioter överallt.
joker560 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-08-27, 00:34   #3
Grazzafukkinrazzi
Pissening, no homo.
 
Grazzafukkinrazzis avatar
 
Reg.datum: Dec 2008
Inlägg: 916
Rå kyckling samt rått fläskkött känns inte helt ok.
__________________
1:a U -82,5kg SM Bänkpress 2010
Citat:
Ursprungligen postat av svennebanan Visa inlägg
Skulle kännas som en liten seger.
Citat:
Ursprungligen postat av Langster Visa inlägg
Hur vågar ni ifrågasätta det faktum att jag är mer värd än en neger?
Citat:
Ursprungligen postat av PanikenAttacken Visa inlägg
jag kommer lämna mina föräldrar här på jorden medan jag dör, allt tack vare monster energy.
Grazzafukkinrazzi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-08-27, 03:46   #4
Klein
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2004
Inlägg: 3 696
Kul med fler som testar rått. Dock måste jag inflika att jag aldrig hört talas om att rå honung skulle vara farligt för vuxna människor. Nästan all honung som säljs i Sverige är väl rå så vitt jag vet.
Klein är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-08-27, 07:53   #5
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 843
Det skulle kunna vara Klein som skrivit den texten


Men det är samma gamla utkastade påståenden. Fredrik får framföra sin åsikt utan att journalisten kan ställa några motfrågor. Vem som helst med grundläggande kunskaper om livsmedel hade spräckt påståendena.

I artikeln nämns fördelarna med opastöriserad mjölk. Men det är inte mjölk de dricker. Det är surgjord mjölk. En snabb pH-sänkning och en tid/temperatur-process kommer att säkra mjölken. Ifall man har en starterkultur och know-how.


Lustig inslag om fiskögon. Retinolen ska sitta i näthinna. Det skulle fungera aldeles utmärkt att stoppa ned fiskögonen också i fisksoppan ifall man behöver A-vitamin
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-08-27, 08:02   #6
McLR
Banned User
 
McLRs avatar
 
Reg.datum: Feb 2010
Ort: Linköping
Inlägg: 998
En annan intressant blogg om att äta rått kött etc. http://www.proteinsyntes.se/
Att han har en helt ok fysik är med kul
McLR är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-08-27, 10:05   #7
Klein
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2004
Inlägg: 3 696
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker Visa inlägg
Det skulle kunna vara Klein som skrivit den texten


Men det är samma gamla utkastade påståenden. Fredrik får framföra sin åsikt utan att journalisten kan ställa några motfrågor. Vem som helst med grundläggande kunskaper om livsmedel hade spräckt påståendena.

I artikeln nämns fördelarna med opastöriserad mjölk. Men det är inte mjölk de dricker. Det är surgjord mjölk. En snabb pH-sänkning och en tid/temperatur-process kommer att säkra mjölken. Ifall man har en starterkultur och know-how.


Lustig inslag om fiskögon. Retinolen ska sitta i näthinna. Det skulle fungera aldeles utmärkt att stoppa ned fiskögonen också i fisksoppan ifall man behöver A-vitamin
Vad får dig att tro att Fredrik dricker surmjölk? Jag dricker själv vanlig mjölk innan den hunnit surna.
Klein är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-08-27, 10:06   #8
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
De där två bröderna verkar ha en lite narcissistisk ådra och provocerar gärna. Jag vet att Fredrik skrev någon bok för ett par år sedan som också väckte en väldig debatt. Fast helt utanför "träning-kost-hälsa"-ämnet.

Angående rått kött så åt jag en hamburgare på Kalmar nation i onsdags som de inte direkt stekt ordentligt utan bara stressat fram när ytan var brun (det var mycket folk där). 70% var nog rött i den burgaren. Det var gott och jag åt upp såklart. Men jag sa till i köket att de får se till att steka mer noggrant. Och jag var lite nojjig få jag erkänna.

Senast redigerad av Eddie Vedder den 2011-08-27 klockan 10:08.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-08-27, 10:13   #9
Rickard
Registered User
 
Rickards avatar
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Göteborg
Inlägg: 4 160
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
Och jag var lite nojjig få jag erkänna.
Färs är nog det sämsta alternativet när det kommer till att äta otillagat kött. Så ska man oroa sig så är det nog då ja.
Rickard är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-08-27, 10:15   #10
Beelz
Registered User
 
Beelzs avatar
 
Reg.datum: Nov 2010
Inlägg: 1 109
Citat:
Ursprungligen postat av Rickard Visa inlägg
Färs är nog det sämsta alternativet när det kommer till att äta otillagat kött. Så ska man oroa sig så är det nog då ja.
Jasså?
__________________
This is my favorite song! Dance to the drum beat of the ballistic, fetishistic, sadistic piss-stick!
Beelz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-08-27, 10:19   #11
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av Rickard Visa inlägg
Färs är nog det sämsta alternativet när det kommer till att äta otillagat kött. Så ska man oroa sig så är det nog då ja.
Citat:
Ursprungligen postat av Beelz Visa inlägg
Jasså?
Ja Rickard har rätt. Just rå köttfärs är det mest riskabla eftersom det inte finns någon steril del. Som om det är rött inuti en köttbit. I köttfärsen kommer syret åt alla delar.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-08-27, 10:19   #12
Rickard
Registered User
 
Rickards avatar
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Göteborg
Inlägg: 4 160
Citat:
Ursprungligen postat av Beelz Visa inlägg
Jasså?
Dels måste ju färs processas mer än övriga köttråvaror. Det kommer i kontakt med bra många fler ytor än annat kött då det ska malas.

Dessutom så är mycket större yta av köttet exponerat på färs än andra former av kött. Vilket leder till snabbare förruttnelse och kanske lättare för bakterier att fastna.
Rickard är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-08-27, 10:24   #13
Trashcan
Registered User
 
Trashcans avatar
 
Reg.datum: Jul 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 667
Citat:
Ursprungligen postat av Beelz Visa inlägg
Jasså?
Ja. Det är på ytan av köttet eventuella farliga bakterier gärna samlas. Färs = väldigt mycket yta, överallt.

"– Aldrig kranvatten, säger Fredrik. Det finns ju klor i dricksvattnet, och klor är ett av de farligaste ämnen som finns. Och jag dricker heller inte vatten i Pet–flaskor, det måste vara i glasflaska, vilket också kan vara en kamp att hitta. Det bästa vattnet, Perrier, kommer från Frankrike."

Hahaha! Vilken jävla tönt.
Trashcan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-08-27, 10:31   #14
kettlebellGuden
Banned User
 
Reg.datum: Aug 2010
Ort: Malmö
Inlägg: 3 931
från artikeln: "Fredrik har fyllt 35, men ser ut som 25." <- tycker mer han ser ut som 35.
kettlebellGuden är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-08-27, 10:49   #15
Fartman
Registered User!
 
Fartmans avatar
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Boden/Umeå
Inlägg: 4 932
Om inte annat, fyfan så smakmässigt vidrigt att trycka allt rått. Ok med rött kött det kan jag till viss del förstå men fläsk och kyckling
Det där påståendet med vattnet är förövrigt bland det löjligaste man kan hålla på med. Importera vatten från frankrike, ut i skogen och hitta en kallkälla om du är rädd för klor och annat!
__________________
"Hellre en dålig bastu som används ofta och gärna än en perfekt bastu som sällan eller aldrig har några gäster" - Per Granlund, Svenska Bastuakademin.

Senast redigerad av Fartman den 2011-08-27 klockan 10:51.
Fartman är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)