Hej jag undrar om nån bakat vanligt bröd(typ filmjölkslimpa, rågbröd mm) och
tillsatt pepparkakskryddor? Hur blev det?
När jag ändå skriver kan jag tipsa om ett kanongott filbröd jag själv gör, utan att söta det med något annat än lågkalorilingonsylt:
1 l lättfil (a.fil ekologisk helst

)
5 dl dinkel fullkornsmjöl
3 dl vetegroddar
3 dl rågsikt
2.5 dl rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 rågade dl lingonsylt lågkalori(önos)
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
Blanda det torra först, sen i med lingonsylten, rör om och häll sedan i filen och blanda. Fyll sedan 2 st 1.5l formar och in i ugnen(längst ned) i ca: 75min.
(ett tips för att slippa smöra formen är att sätta i bakplåtspapper innan du häller i smeten/degen) För att göra det extra gott kan du strö över olika frön innan du sätter in limporna. Lycka till!!