Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2007-07-11, 21:53   #1
Ronja
Registered User
 
Ronjas avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Ort: Södermalm Sthlm
Inlägg: 828
Nån som bakat vanligt bröd med pepparkakskryddor?

Hej jag undrar om nån bakat vanligt bröd(typ filmjölkslimpa, rågbröd mm) och
tillsatt pepparkakskryddor? Hur blev det?

När jag ändå skriver kan jag tipsa om ett kanongott filbröd jag själv gör, utan att söta det med något annat än lågkalorilingonsylt:

1 l lättfil (a.fil ekologisk helst )
5 dl dinkel fullkornsmjöl
3 dl vetegroddar
3 dl rågsikt
2.5 dl rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 rågade dl lingonsylt lågkalori(önos)
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat

Blanda det torra först, sen i med lingonsylten, rör om och häll sedan i filen och blanda. Fyll sedan 2 st 1.5l formar och in i ugnen(längst ned) i ca: 75min.
(ett tips för att slippa smöra formen är att sätta i bakplåtspapper innan du häller i smeten/degen) För att göra det extra gott kan du strö över olika frön innan du sätter in limporna. Lycka till!!
Ronja är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-11, 23:44   #2
LadyInsane
Starkare
 
LadyInsanes avatar
 
Reg.datum: Jan 2007
Ort: Stockholm
Inlägg: 9 933
Det låter verkligen jättegott. När jag bestämmer mig för att baka bröd nästa gång ska jag prova ditt recept.

Apropå pepparkakskryddor så har jag aldrig använt det, men det låter verkligen inte dumt. En sådan macka tillsammans med ett glas mjölk.
LadyInsane är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-12, 08:47   #3
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
Citat:
Ursprungligen postat av Ronja Visa inlägg
Hej jag undrar om nån bakat vanligt bröd(typ filmjölkslimpa, rågbröd mm) och
tillsatt pepparkakskryddor? Hur blev det?
Ja

Gott

Jag använde en äldre pepparkakskryddning dvs jag hade även peppar i vilket gjorde att det inte blev så tamt. Vad själva brödet var av för typ vet jag inte då jag sällan följer något recept när det gäller vilka mjölsorter jag har i.
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights

"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-12, 17:30   #4
skratt
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2006
Inlägg: 260
I julas bakade jag vanligt bröd på dinkel med pepparkakskryddor.. rekomenderas varmt!
skratt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-12, 20:00   #5
Ronja
Registered User
 
Ronjas avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Ort: Södermalm Sthlm
Inlägg: 828
Ska snart baka nytt bröd för det börjar sina i frysen ska helt klart prova pepparkakskryddor i en av formarna då!
*undrar om det blir lika gött som mjuk pepparkaka?!*
__________________
*Det ordnar sig alltid! *
Ronja är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-12, 21:01   #6
machine gun
Triatleten
 
machine guns avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 11 080
Det där brödet är sjukt gott! Fast jag brukar söta med sirap (2 dl), är inte så mkt för sånt där lågkaloritjaffs Kan dock tänka mig att variera det med vanlig lingonsylt nångång, lingonbröd brukar bli saftigt och fint.
__________________
Att träna alla muskler i kroppen utom hjärtat är vansinne

It's all about limits: Reaching them, exploring them, exceeding what you thought yours were
machine gun är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-12, 21:29   #7
Ronja
Registered User
 
Ronjas avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Ort: Södermalm Sthlm
Inlägg: 828
Citat:
Ursprungligen postat av machine gun Visa inlägg
Det där brödet är sjukt gott! Fast jag brukar söta med sirap (2 dl), är inte så mkt för sånt där lågkaloritjaffs Kan dock tänka mig att variera det med vanlig lingonsylt nångång, lingonbröd brukar bli saftigt och fint.
Jo orginalet innehåller sirap, men det är helt klart "sjukt gott" även utan. Men du kanske tränar mkt och behöver den extra energin o då e d klart du ska ha i sirapen!
__________________
*Det ordnar sig alltid! *
Ronja är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-12, 22:06   #8
Cohen
Registered User
 
Cohens avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 1 414
Kanske vore det gott att tillsammans med lingonsylten blanda i hela lingon (frysta eller färska)?
Borde bli gott! Någon modig som är villig att testa?
Cohen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-13, 06:26   #9
Ronja
Registered User
 
Ronjas avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Ort: Södermalm Sthlm
Inlägg: 828
Låter intressant, kanske blir för syrligt i värsta fall?
__________________
*Det ordnar sig alltid! *
Ronja är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-13, 08:30   #10
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av Cohen Visa inlägg
Kanske vore det gott att tillsammans med lingonsylten blanda i hela lingon (frysta eller färska)?
Borde bli gott! Någon modig som är villig att testa?
Det låter som det sulle bli alldeles utmärkt tycker jag. Vissa kanske tycker lingon i sig är lite surt men inte jag.

Jag kokar ofta gröt med lingon (råa lingon altså, inte sylt) och tycker det smakar kanongott.

I brödet skulle dom ju knappast ta över smaken från allt annat och tillsätter man sirap som i machine guns förslag så lär det bli sött och gott så det räcker ändå.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-13, 13:37   #11
Cohen
Registered User
 
Cohens avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 1 414
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
Det låter som det sulle bli alldeles utmärkt tycker jag. Vissa kanske tycker lingon i sig är lite surt men inte jag.

Jag kokar ofta gröt med lingon (råa lingon altså, inte sylt) och tycker det smakar kanongott.

I brödet skulle dom ju knappast ta över smaken från allt annat och tillsätter man sirap som i machine guns förslag så lär det bli sött och gott så det räcker ändå.
Jo, jag nog att det skulle kunna smaka ganska fint.
Åt en mjuk pepparkaka för att tag sedan med hela lingon i, smakade ljuvligt! Lingonen liksom "smälter ut" och kladdar av sig med smak och färg.

Blir nog att testa till helgen!
Cohen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-14, 22:05   #12
YTS
Registered User
 
YTSs avatar
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: My hometown
Inlägg: 2 498
Citat:
Ursprungligen postat av z_bumbi Visa inlägg
Ja

Gott

Jag använde en äldre pepparkakskryddning dvs jag hade även peppar i vilket gjorde att det inte blev så tamt. Vad själva brödet var av för typ vet jag inte då jag sällan följer något recept när det gäller vilka mjölsorter jag har i.
Gjorde ungefär samma, men använde kryddpeppar.
__________________
Min sida med greppträning, m.m.
www.nyttgrepp.se
Återförsäljare greppredskap.
info@nyttgrepp.se
YTS är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-14, 22:15   #13
machine gun
Triatleten
 
machine guns avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 11 080
Citat:
Ursprungligen postat av Ronja Visa inlägg
Jo orginalet innehåller sirap, men det är helt klart "sjukt gott" även utan. Men du kanske tränar mkt och behöver den extra energin o då e d klart du ska ha i sirapen!
Jo, energiunderskott är ett större problem för mig än energiöverskott faktiskt. Energität mat är bra mat

Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
I brödet skulle dom ju knappast ta över smaken från allt annat och tillsätter man sirap som i machine guns förslag så lär det bli sött och gott så det räcker ändå.
Jag använder mig av originalreceptet, dvs ingen lingonsylt, men däremot sirap. Testade att ha i mindre sirap nångång, ca 1 dl istället för 2 dl och då blev brödet ganska smaklöst. Rekommenderas ej. Men lågkalorisylt är ju sött, så det kan säkert vara ett bra alternativ om man vill få ned energitätheten.
__________________
Att träna alla muskler i kroppen utom hjärtat är vansinne

It's all about limits: Reaching them, exploring them, exceeding what you thought yours were
machine gun är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-14, 22:44   #14
3eo
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2005
Inlägg: 79
Citat:
Ursprungligen postat av Ronja Visa inlägg
Hej jag undrar om nån bakat vanligt bröd(typ filmjölkslimpa, rågbröd mm) och
tillsatt pepparkakskryddor? Hur blev det?

När jag ändå skriver kan jag tipsa om ett kanongott filbröd jag själv gör, utan att söta det med något annat än lågkalorilingonsylt:

1 l lättfil (a.fil ekologisk helst )
5 dl dinkel fullkornsmjöl
3 dl vetegroddar
3 dl rågsikt
2.5 dl rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 rågade dl lingonsylt lågkalori(önos)
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat

Blanda det torra först, sen i med lingonsylten, rör om och häll sedan i filen och blanda. Fyll sedan 2 st 1.5l formar och in i ugnen(längst ned) i ca: 75min.
(ett tips för att slippa smöra formen är att sätta i bakplåtspapper innan du häller i smeten/degen) För att göra det extra gott kan du strö över olika frön innan du sätter in limporna. Lycka till!!

Tar man bort lingonsylten och lägger till russin så blir det ju "Annas goda svarta bröd" från guldkorn. Riktigt gott är det. Får testa med lingonsylt nästa ggn. Brukar blanda i pumpafrön m.m med.
3eo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-15, 07:02   #15
Ronja
Registered User
 
Ronjas avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Ort: Södermalm Sthlm
Inlägg: 828
Jo blandat i frön har jag med gjort och det e mumsigt!
__________________
*Det ordnar sig alltid! *
Ronja är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)