2007-07-13, 13:18
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2005
Inlägg: 166
|
Rationella tillagningssätt?
Har köpt Euroshopper lövbiff. En ganska billig köttvara, som trots märket, ändå inte innehåller en massa fett (till skillnad från kotletter, som bara blev slamsor kvar efter rensning).
Nu undrar jag om det finns några rationella tillagningssätt för denna matvara? Har tidigare stekt dem, en och en. Det tog dock en jäkla lång tid. Kan man liksom köra dem i ugnen på något vis?
Jag är en ganska dålig kock, som prioriterar enkelhet och smidighet före smak. Söker därför ständigt enkla, snabba och nyttiga recept. Nu undrar jag om dessa principer går att nyttja på lövbiff, som faktiskt är en god råvara och relativt billig.
|
|
|
2007-07-13, 13:43
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: May 2005
Inlägg: 982
|
Citat:
Ursprungligen postat av Humanist
Har köpt Euroshopper lövbiff. En ganska billig köttvara, som trots märket, ändå inte innehåller en massa fett (till skillnad från kotletter, som bara blev slamsor kvar efter rensning).
Nu undrar jag om det finns några rationella tillagningssätt för denna matvara? Har tidigare stekt dem, en och en. Det tog dock en jäkla lång tid. Kan man liksom köra dem i ugnen på något vis?
Jag är en ganska dålig kock, som prioriterar enkelhet och smidighet före smak. Söker därför ständigt enkla, snabba och nyttiga recept. Nu undrar jag om dessa principer går att nyttja på lövbiff, som faktiskt är en god råvara och relativt billig.
|
Lägg köttet i små paket av aluminiumfolie. Ett paket är en portion. Lägg paketen på en plåt och baka dem i ugnen.
|
|
|
2007-07-13, 13:59
|
#3
|
Moralistmoderator
Reg.datum: Aug 2003
Ort: Lycksele
Inlägg: 15 502
|
Ugnsstek. Massor av kött färdigt på en gång.
|
|
|
2007-07-13, 15:13
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
|
Hur kan det ta lång tid att steka "lövbiff". Det heter ju lövbiff av ett själv och det är ju för att den är så pass tunn. Använd 2 stora pannor, så kan du steka 4 i taget? Då hinner du ju precis salta och peppra innan det är dags att börja vända .. Eller gör små rullader av dom och tryck i en massa mozzarella och soltorkade tomater och ge dom yta och släng in dom i ugnen. Gör ett gott mos och stek lövbiffen hastigt och lägg den på moset i en ugnsfast form och krydda till, använd gärna tomat också...
|
|
|
2007-07-13, 15:33
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2005
Inlägg: 166
|
Oj många bra tips. Måste påpeka att jag verkligen ogillar att laga mat. Innan jag började träna kunde jag leva månader på gröt och aromatkrydda!
Nu är jag lite bättre dock, men vill med detta säga att det ni anser enkelt, anser jag vara knepigt.
Citat:
Ursprungligen postat av Tolkia
Ugnsstek. Massor av kött färdigt på en gång.
|
Ok, lät mycket enkelt. Ungefär hur varmt och hur länge?
Citat:
Ursprungligen postat av MyungChul
Hur kan det ta lång tid att steka "lövbiff". Det heter ju lövbiff av ett själv(=skäl?) och det är ju för att den är så pass tunn. Använd 2 stora pannor, så kan du steka 4 i taget? Då hinner du ju precis salta och peppra innan det är dags att börja vända .. Eller gör små rullader av dom och tryck i en massa mozzarella och soltorkade tomater och ge dom yta och släng in dom i ugnen. Gör ett gott mos och stek lövbiffen hastigt och lägg den på moset i en ugnsfast form och krydda till, använd gärna tomat också...
|
Mmm lät gott det där. Fast favoritmaten lagar sig självt i ugnen. Mozarella och soltorkade tomater låter alldeles för detaljerat för mig.
|
|
|
2007-07-13, 16:21
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2006
Ort: Oslo, Norge
Inlägg: 152
|
Vi gör det riktigt j*vla simpelt för dig.
1, gå till en affär och köp lövbiff och någon sorts creme fraich, t.ex med chillismak.
2, lägg köttbitarna på en plåt
3, kladda ut crema fraichen på bitarna.
4, salta och peppera.
5, rulla ihop och sätt en tandpetare i så att den inte rullar upp sig.
6, in med plåten med köttet på i ugnen på 200 grader. Ta ut efter några minuter när köttet fått en brun färg.
Annars kan du göra exakt likadant men skit i att köra in dem i ugnen. Nöt kött går att äta rått
__________________
En kombination mellan utsökt mat och träning kan ju inte gå fel
|
|
|
2007-07-13, 17:00
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2005
Inlägg: 166
|
Citat:
Ursprungligen postat av Wikner89
Vi gör det riktigt j*vla simpelt för dig.
1, gå till en affär och köp lövbiff och någon sorts creme fraich, t.ex med chillismak.
2, lägg köttbitarna på en plåt
3, kladda ut crema fraichen på bitarna.
4, salta och peppera.
5, rulla ihop och sätt en tandpetare i så att den inte rullar upp sig.
6, in med plåten med köttet på i ugnen på 200 grader. Ta ut efter några minuter när köttet fått en brun färg.
Annars kan du göra exakt likadant men skit i att köra in dem i ugnen. Nöt kött går att äta rått
|
Lät gott och relativt enkelt, om jag då bortser från det där med tandpetare och ihoprullning
Måste isåfall komplettera mitt skafferi med creme fraiche och tandpetare. För den extremt rationelle kocken är det en fördel med ett fåtal men mycket användbara livsmedel och tillsatser.
|
|
|
2007-07-13, 17:15
|
#8
|
Vägnötare
Reg.datum: Dec 2006
Ort: Sthlm
Inlägg: 297
|
Sjömansbiff floppix style (ändrat från: http://www.kfgota.se/recept/sjomansbiff.htm)¨
ca 4 portioner
ca 500 g lövbiff
2 gula lökar
10-12 potatisar
2-3 msk smör eller margarin
1 1/2 tsk salt
nymald svartpeppar
1 flaska ( 33cl ) lättöl
1 dl vatten
1 1/2 köttbuljongtärning
persilja
Skär köttet i skivor. Skala och skiva löken i tunna skivor och potatisen i tjocka skivor. Bryn först köttskivorna i omgångar i fett i en stekpanna på inte alltför stark värme. Salta och mal över peppar.
Ta upp köttet. Späd i pannan med öl och vatten och lös upp buljongen. Häll av och spara skyn. Hetta upp lite mer fett i pannan och stek löken guldgul. Varva potatis och lök i en vid gryta, börja och sluta med potatisen. Häll på skyn. Koka upp och koka under lock på svag värme till potatisen är mjuk.
Lägg över köttet sist, värm på alltihop.
Strö klippt persilja över. Servera med inlagd gurka eller rödbetor.
__________________
Hellre fort och fult än bara fult!
Bra kondition är inget du får, det är något du gjort dig förtjänt av.
|
|
|
2007-07-13, 21:16
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2006
Ort: Oslo, Norge
Inlägg: 152
|
Citat:
Ursprungligen postat av Humanist
Lät gott och relativt enkelt, om jag då bortser från det där med tandpetare och ihoprullning
Måste isåfall komplettera mitt skafferi med creme fraiche och tandpetare. För den extremt rationelle kocken är det en fördel med ett fåtal men mycket användbara livsmedel och tillsatser.
|
gör en köprunda  gå till ICA och köp tio förpackningar... bara in i frysen med dem och ta fram när du behöver. Tandpetarna kan du skita i... du kan få fler lite mer komplicerade recept om du vill... snart färdig utbildad kock :P
__________________
En kombination mellan utsökt mat och träning kan ju inte gå fel
|
|
|
2007-07-13, 23:14
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
|
Okej, för att göra det simpelt.. Riktigt jävla simpelt..
Gå och köp dig ett granatgevär, sen letar du rätt på en lämplig kojävel och sedan skjuter du från en distans på ca 50 meter så du inte får ett koben i skallen. Sedan så har du färdig-grillad ko. Enjoy, simple as that.
|
|
|
2007-07-14, 10:56
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2005
Inlägg: 166
|
Citat:
Ursprungligen postat av MyungChul
Okej, för att göra det simpelt.. Riktigt jävla simpelt..
Gå och köp dig ett granatgevär, sen letar du rätt på en lämplig kojävel och sedan skjuter du från en distans på ca 50 meter så du inte får ett koben i skallen. Sedan så har du färdig-grillad ko. Enjoy, simple as that.
|
Oj undrar var du bor, där man kan köpa granatgevär i affär. Där jag bor går det inte riktigt så enkelt...
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 02:13.
|
    
|