Citat:
Ursprungligen postat av stefand
Har en fundering på det där med att man måste äta mycket för att bygga muskler. Alltså att man måste få i sig mer(energimässigt) bra mat än man förbrukar kan jag förstå. Kroppen behöver ju gott om byggstenar för att bygga upp det jag "förstör", samt energi för att orka lyfta tungt.
Men rent teortiskt(och kanske praktiskt?) borde man inte kunna ligga på en nivå som bygger muskler bra samtidigt som man inte lägger på sig speciellt mycket i vikt/fett?
Sedan att man hellre tar det säkra för det osäkra och stoppar i sig lite mer förstår jag. Synd att chansa när man nu sliter i gymmet, då vill man ju inte att maten ska sätta käppar i hjulet.
Men jag bara undrar om det vore möjligt?
|
Din fråga har ställts om och om och om igen och svaret har inte förändrats sedan senaste gången, ett kaloriöverskott KRÄVS för resultat på din muskeltillväxt (
nu förutsätter jag att du har "medelsvenssons" förutsättningar och inte är ett genetiskt monster som växer i muskelmassa bara av att öppna dörren till gymmet
). Ju större överskott desto mer energi som lagras in, du kommer lagra mer fett men du kommer också skapa ännu större förutsättningar för muskelanabolism.
Så givetvis är det möjligt att få märkbar muskelutveckling av ett mindre överskott, det kommer ta längre tid bara. Sedan är det alltid genetiska förutsättningar som avgör hur mycket fettmassa kontra fett
fri massa som person A och person B kommer lägga på sig vid likvärdigt överskott.