Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Det är ingen skillnad i dag vad gäller vad insulin är och gör.
Det är hysteri över hur tjock man blir av normal insulinfrisättning vid normalt ätande som man inte bör fästa sig vid.
|
Om vi börjar med att gå igenom vad insulin är, då kan vi åtminstone hålla oss till det du sa i den första tråden om "Vad är insulin?":
"Insulin är ett hormon, med både muskeluppbyggande och fettinlagrande egenskaper."
Alltså, insulin är ett hormon som produceras i bukspottskörteln när man förtär näring, detta eftersom glukosnivåerna höjs i blodet i och med måltiden. Insulinet har som uppgift, att se till att muskelvävnad och fettvävnad tar upp detta glukos. Insulin motverkar även nedbrytning av glykogen och nybildning av glukos i levern.
Det här skrev jag utgående från wikipedia
http://sv.wikipedia.org/wiki/Insulin men det klarnar inte vad glukos har för nytta i muskel- och fettvävnaden som insulin signalerar att de skall ta upp. Begreppet glykogen och glukos är lite knepigt, kan någon förklara det i simpel fom vad deras uppgift är och inverkan?
Vad betyder begreppet insulinkänslighet i dagens läge? Betyder det inte att en god insulinkänslighet resulterar i att mer av den energi man stoppar i sig går till muskelvävnad istället för fettvävnad?
Vad har insulintoppar för inverkan på kroppen?