Hallon- & chilikladdkaka
Ger 10-12 bitar
Tar 45 minuter + 1 dag i kylen
Du behöver:
HASSELNÖTSBOTTEN:
350 g rostade hasselnötter, grovhackade
2,5 dl råsocker
120 g smör
0,4 dl vetemjöl
HALLON- & CHILITRYFFEL:
180 g mörk choklad, finhackad
180 g mjölkchoklad, finhackad
120 g hallon, frysta
2 röda chili, finhackad
1,9 dl grädde
150 g smör
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till hasselnötsbottnen och tryck ut i en form med löstagbar kant (cirka 20 cm i diameter).
2. Baka i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna.
3. Koka upp grädde, hallon och smör och chili – häll koket över den finhackade chokladen. Mixa tryffeln slät och häll den varm över hasselnötsbotten.
4. Ställ i kyl till nästa dag. Dekorera med hallon och chokladflagor.
http://www.aftonbladet.se/matvin/article1143262.ab