Citat:
Ursprungligen postat av fluffy_ferret
Förutsatt att man inte äter den förtvivlat fettsnåla Kesella LÄTT utan den normalfeta 10%'aren så är det nog jättebra.
|
Jag blir förvånad att du anser att ett livsmedel som kesella är bra med tanke på hur mycket det påverkar insulinutsöndringen.
Både keso och kesella (ja mjölkprodukter överhuvudtaget med undantag för hårdost) är ju livsmedel som stimulerar insulin betydligt mer än många kolhydratköllor vid samma energimängd (d.v.s. 1000 kilojoule som är energimängedn man stoppar i sej vid mätning av II).
Själv ser jag ingen anledning i att slaviskt följa varken GL, II och
definitivt inte GI då jag tycker det känns irrelevant för en frisk och fysiskt aktiv individ men är insulinindex nånting du tar hänsyn till?
Inte menat som nåt spydigt nu utan bara av rent intresse utifrån den kosthållning du förespråkar.