Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-10-28, 12:30   #1
Isabella
Registered User
 
Isabellas avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Ort: rågsved
Inlägg: 731
2 frågor?

VArför använder man olja när man ska marinera? och när man gör klyftpotatis?
Isabella är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-28, 13:44   #2
Chicc
Registered User
 
Chiccs avatar
 
Reg.datum: Sep 2006
Inlägg: 77
Klyftpotatis, för dom inte ska fastna i plåten? Jag brukar dock använda bakplåtspapper istället, för att slippa använda oljan
Chicc är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-28, 13:54   #3
Vinter
Lagom
 
Vinters avatar
 
Reg.datum: Sep 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 677
Fettet frigör väll aromerna tror jag mig ha sett på discovery..
Vinter är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-28, 15:55   #4
knazcandy
Registered User
 
knazcandys avatar
 
Reg.datum: Mar 2006
Ort: Göteborg
Inlägg: 249
Citat:
Ursprungligen postat av Isabella
VArför använder man olja när man ska marinera? och när man gör klyftpotatis?
Vitlöken och flingsaltet fastnar så gott på potatisen då
knazcandy är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-28, 16:26   #5
regus
Regustered Abuser
 
reguss avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 3 350
Citat:
Ursprungligen postat av Isabella
VArför använder man olja när man ska marinera? och när man gör klyftpotatis?
På köttet måste man inte använda olja. det går att marinera med torra kryddor.. (sitta och skrubba sin favoritkryddblandning på köttet).

Klyftpotatis; Krispigare yta och som knazcandy sa, "Vitlöken och flingsaltet fastnar så gott på potatisen då"
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av hurril Visa inlägg
Men vad fan, ersätt fet med klen era jävla sopor och berätta för oss alla varför er existens är värd mer än de fetas.
Konventionell styrketräning
regus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-28, 16:37   #6
Shakemynuts
Registered User
 
Shakemynutss avatar
 
Reg.datum: Feb 2006
Inlägg: 688
Måste väl ha att göra med att iallafall köttet att de suger åt sig olja och kryddorna?

Potatisen.. Jaadu :P Som sagt tidigare, inte fastna i plåten?
Shakemynuts är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-28, 17:57   #7
izza
Registered User
 
izzas avatar
 
Reg.datum: May 2006
Ort: Örebro
Inlägg: 992
Om jag har olja på min klyftpotatis så blir den mer gyllenbrun och läcker istället för "bränd och tråkig"
__________________
_____________________________________________


Blogg om livet
izza är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-28, 18:25   #8
Milia
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2006
Inlägg: 1 131
De blir ju mycket krispigare om man har olja, och inte så torra och sega.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Lizard Visa inlägg
För din allmänna vällevnad är ett måttband ingen dum idé. Detta mäter du avståndet mellan mungiporna och ju bredare leende du har desto bättre mår hela du.
Milia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-11-08, 05:22   #9
Isabella
Registered User
 
Isabellas avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Ort: rågsved
Inlägg: 731
aha då vet jag, tack för alla svar.

Vilken olja brukar ni använda?
Isabella är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-11-08, 08:37   #10
regus
Regustered Abuser
 
reguss avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 3 350
Oliv
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av hurril Visa inlägg
Men vad fan, ersätt fet med klen era jävla sopor och berätta för oss alla varför er existens är värd mer än de fetas.
Konventionell styrketräning
regus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-11-08, 09:25   #11
Milia
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2006
Inlägg: 1 131
rapsolja, den är mycket billigare än oliv, och har samma egenskaper.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Lizard Visa inlägg
För din allmänna vällevnad är ett måttband ingen dum idé. Detta mäter du avståndet mellan mungiporna och ju bredare leende du har desto bättre mår hela du.
Milia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-11-08, 13:45   #12
Brooklyn
Registered User
 
Brooklyns avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Sverige
Inlägg: 5 022
Citat:
Ursprungligen postat av Milia
rapsolja, den är mycket billigare än oliv, och har samma egenskaper.
+1. sen har den ju mindre andel mättadefettsyror.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
LCHF är för tjockisar som inte vill träna.
Brooklyn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-11-08, 18:21   #13
izza
Registered User
 
izzas avatar
 
Reg.datum: May 2006
Ort: Örebro
Inlägg: 992
Jag trodde rapsoljan behövde vara kallpressad för att komma upp i samma nivå som olivoljan.
__________________
_____________________________________________


Blogg om livet
izza är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-11-10, 01:00   #14
Zakath
Ich bin Bananatastic!
 
Zakaths avatar
 
Reg.datum: Jan 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 8 334
Jag tycker faktiskt att potatis i ugn blir krispigare med smör, blir ofta bara hårda kanter (ej krispig yta) om man använder olivolja. Men det beror på potatissort och tillvägagångssätt också.
Zakath är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-11-10, 18:59   #15
MyungChul
Registered User
 
MyungChuls avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
Godare med smör? Javisst det kan jag väl hålla med om till viss del. Men är det värt det? Billigare och bättre mot snäppet godare och mycket sämre. Fast det beror ju på vad man äter till också. Är det en kyckling och lite tzatziki eller oxfilé med rödvinssås. Ja man får väl tycka lite om det också
MyungChul är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)