Hominus_Nocturna: Finns en variant där man har hoppat över kakao, smakar också därför inte alls lika gott.
Den stora frågan är ju varför alla diskuterar choklad-, neger- och/eller havrebollar när alla vet att arraksbollar är godast !
1 sockerkaka, sådan där äcklig köpebotten funkar utmärkt här.
1 dl socker
1 dl arrakspunch
1 msk kakao
150-200 g margarin/smör, beror lite på hur stor sockerkakan är.
Blanda i matberedare eller finfördela med slev. (Tips riv/bryt sockerkakan i mindre bitar i båda fallen.)
Nu kan man tillsätta krossade pepparkakor, krossade småkakor, bullar eller något annat kaffebröd man vill bli av med. (Historia: Det är så man ska göra bollarna egentligen, ta rester från ett bageri för att inget ska gå till spillo.)
Forma runda bollar och rulla i strössel
Ställ in i frysen en stund så blir de mycket godare men går så klart att äta direkt.
Arraksbollar är utmärkta att servera till glass, en matsked glass och fyra bollar brukar jag tycka är lagom proportioner !