Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-09-30, 13:16   #1
tomccc
Kärlek
 
tomcccs avatar
 
Reg.datum: Mar 2005
Inlägg: 354
Kycklingskum

http://www.aftonbladet.se/vss/matovi...782870,00.html

Är det samma sak som när man steker och det bildas en mjuk ljusbrun massa runt kycklingfilén?
tomccc är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-09-30, 13:22   #2
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 891
Säkert. Det läcker ut köttsaft i stekpannan. Vattnet kokar och bildar ångblåser och proteinet stelnar runt ångblåsorna som ett skum.

Det bästa för att undvika det är att fräsa på kycklingen mycket varmare så att ytan stelnar/denaturerar direkt och håller kvar köttsaften i köttet.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)