Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-03-01, 23:27   #1
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
Är spenaten Blancherad

läste i näringslära för högskolan att c-vitamin innehållet sjunker kraftigt de första månaderna för fryst rå spenat, medan den höll sig hög betydligt längre tid på Blancherad spenat.

Är icas frysta spenat blancherad?
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-01, 23:30   #2
Mental
Ölkonnässör
 
Mentals avatar
 
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 020
borde det inte stå om den är förkokt?
__________________
Mental är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-01, 23:55   #3
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
Jo men det gör det inte.
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-02, 00:28   #4
Pepz
Uggla
 
Pepzs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 12 076
Måste stå på förpackningen om den är behandlad på något sätt..

Baserar du hela ditt c-vitaminintag på fryst spenat eller
__________________
Don´t gör it
It´s not värt it
Pepz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-02, 01:40   #5
Mental
Ölkonnässör
 
Mentals avatar
 
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 020
Det står iof något luddigt om "behandlad på bästa sätt för att bevara färg och smak"

Sen vad behandla innebär är de inte så sugna på att gå in på.
__________________
Mental är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-02, 08:16   #6
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
Citat:
Ursprungligen postat av Pepz
Måste stå på förpackningen om den är behandlad på något sätt..

Baserar du hela ditt c-vitaminintag på fryst spenat eller
nä men då och då hamnar just c vitamin intaget lågt på under 60 mg per dag. Potatisen täcker nog upp det mesta trots att det är dåliga potatismånader nu(<10mg per 100g). Det kokas ju även bort endel ur potatisen.
Vore tråkigt om även spenaten som normalt har 50 mg per 100 gram, låg på under 10 mg vilket den får oblancherad vid ca 3 månaders frysförvaring.
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-02, 08:25   #7
userfriendly
Registered User
 
userfriendlys avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Inlägg: 4 141
ta en kiwi ist
userfriendly är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-02, 10:04   #8
Pepz
Uggla
 
Pepzs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 12 076
Paprika kanske.

Ring företaget och fråga!!
__________________
Don´t gör it
It´s not värt it
Pepz är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)