Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2005-10-15, 22:53   #1
Långeman
Registered User
 
Långemans avatar
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 33
God kvarg (för bra för att vara sant?)

Tycker själv att kvarg smakar *** och nu efter ett tag med funlight så smakar det ännu värre
Men är så nyttigt och bra så man får hitta nya sätt att kränga ner det..

Tog 2 olika sorter kvarg på lidl.

* En mycket god fruktkvarg 500g
Innehåll per 100g
79 kcal
6,2 protein
13,1 kolhydrater
0,2 fett

*En "vanlig" 500g
Innehåll per 100g
68 kcal
12,2 protein
3,9 kolhyrater
0,2 fett

Så nu kommer frågan. Vet någon hur mycket socker det är fruktkvargen?
Blandar själv de båda i en stor plastburk (glassburk) och sedan tar det vid mellanmål + när det behövs lite extra protein vid maten.
Vet det inte är optimalt men kanske någon som har nytta med det ändå.
Långeman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-10-15, 23:07   #2
Spannmål
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 1 011
Fruktkvargen har ju förlorat allt det som gör kvarg till ett bra livsmedel. Nu är det väl mest som en risifrutti eller något.

Droppa kvargen helt om du inte reder ut den vanliga, är mitt tips. Det finns andra bra saker att äta
__________________
Disco For Life
Spannmål är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-10-16, 02:11   #3
Bjorne
Neurologisk uppkopplad Medlem
 
Bjornes avatar
 
Reg.datum: May 2004
Ort: ~Malmö
Inlägg: 3 194
Testa att mixa med bär, eller öka mängden Fun Light.
Bjorne är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-10-16, 09:18   #4
stefannn
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2003
Ort: örebro
Inlägg: 1 159
Citat:
Ursprungligen postat av Långeman
Tycker själv att kvarg smakar *** och nu efter ett tag med funlight så smakar det ännu värre
Men är så nyttigt och bra så man får hitta nya sätt att kränga ner det..

Tog 2 olika sorter kvarg på lidl.

* En mycket god fruktkvarg 500g
Innehåll per 100g
79 kcal
6,2 protein
13,1 kolhydrater
0,2 fett

*En "vanlig" 500g
Innehåll per 100g
68 kcal
12,2 protein
3,9 kolhyrater
0,2 fett

Så nu kommer frågan. Vet någon hur mycket socker det är fruktkvargen?
Blandar själv de båda i en stor plastburk (glassburk) och sedan tar det vid mellanmål + när det behövs lite extra protein vid maten.
Vet det inte är optimalt men kanske någon som har nytta med det ändå.
13,1 kolhydrater -3,9 skulle jag tippa på..
__________________
nobody is perfect. guess i´m nobody

Member of PIO - Påhittad Internet Organisation

Citat:
Ursprungligen postat av Krampus
Jämt.
Hela min sexuallitet är uppbyggd på skogs-porr.




(Hoppas att denna ska hamna i ngns undertext! )
stefannn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-10-16, 12:50   #5
Långeman
Registered User
 
Långemans avatar
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 33
Citat:
Ursprungligen postat av Spannmål
Fruktkvargen har ju förlorat allt det som gör kvarg till ett bra livsmedel. Nu är det väl mest som en risifrutti eller något.

Droppa kvargen helt om du inte reder ut den vanliga, är mitt tips. Det finns andra bra saker att äta
Okej, vad gör då att "Fruktkvargen har ju förlorat allt det som gör kvarg till ett bra livsmedel"? Är det för att socker och frukt är inblandat?

Om man blandar dessa 2 så kan det väl inte vara så "onyttigt"? Som sagt vet jag att det inte är optimalt men priset blir lågt (ca: 26 kr för ett kilo) och smaken blir grymt god.. Smakar lika bra som vanlig yoghurt..
Långeman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-10-16, 13:05   #6
toreld
Registered User
 
torelds avatar
 
Reg.datum: Sep 2005
Inlägg: 309
Citat:
Ursprungligen postat av Långeman
Okej, vad gör då att "Fruktkvargen har ju förlorat allt det som gör kvarg till ett bra livsmedel"? Är det för att socker och frukt är inblandat?
Jaaa, fruktkvargen har ju bara 6,2 g protein a' 100g.. den är ju halverad..
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Raggis
Min kompis försöker också gå upp i vikt. Han dricker gainomax varje dag. Tror han har gått upp lite.
toreld är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-10-16, 13:45   #7
Långeman
Registered User
 
Långemans avatar
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 33
Jo, visst är det de men om man blandar de 2 så får man:

kcal 73,5
prot 9,2
kol 8,5
fett 0,2

Känns som bra innehåll om man vill ha extra protein, mellanmål, till maten m.m.
Långeman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-10-16, 14:41   #8
stefannn
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2003
Ort: örebro
Inlägg: 1 159
hett itps om du vill äta kvarg är ju att mixa den med frusna bär... smakar typ som glass
__________________
nobody is perfect. guess i´m nobody

Member of PIO - Påhittad Internet Organisation

Citat:
Ursprungligen postat av Krampus
Jämt.
Hela min sexuallitet är uppbyggd på skogs-porr.




(Hoppas att denna ska hamna i ngns undertext! )
stefannn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-10-16, 16:39   #9
andersw
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2003
Inlägg: 283
Vafan är kvarg?
andersw är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-10-16, 16:45   #10
userfriendly
Registered User
 
userfriendlys avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Inlägg: 4 141
Citat:
Ursprungligen postat av andersw
Vafan är kvarg?
typ Kesella..

evig fråga..
userfriendly är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-10-16, 17:02   #11
Krampus
Jag kan en rolig historia.....
 
Krampuss avatar
 
Reg.datum: Apr 2005
Ort: Kwontario
Inlägg: 10 486
Citat:
Ursprungligen postat av userfriendly
typ Kesella..

evig fråga..
Men vilket dum jävla svar?

Kvarg
Från Wikipedia, den fria encyklopedin.
Jump to: navigation, search
Kvarg är en typ av färskost. Den liknar keso men har mindre grynig konsistens. Kvarg framställs av mjölk som mjölksyras, vilket får till följd att de fasta beståndsdelarna kan skiljas ut från de flytande. Den flytande delen, vasslen, får rinna av genom en silduk och vid industriell tillverkning centrifugeras massan. Därefter passeras massan genom silar. Den önskade fetthalten uppnås genom tillsats av grädde. Kvarg har höga halter av proteiner, kalcium och fosfat. Fosfatet minskar kalciumupptagningen i kroppen.

Kvarg används i ostkaka, i matlagning, i bakning och som smörgåspålägg. Den förbättras inte genom lagring utan har begränsad hållbarhet, ca 2 veckor i kylskåpstemperatur.

Det är vanligt att kvarg sötas och smaksätts med sylt för att bli en dessert, framför allt för barn.

Arla marknadsför matlagnings-kvarg under varumärket Kesella.

I Sverige finns också den mjukare form av kvarg som är vanlig i centraleuropa och oftast används som smörgåspålägg (säljs under varumärket "Philadelphia").
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Osten80 Visa inlägg
Jag gillar Krampus. Kraftfullt, men ändå lite halvbögigt.
Krampus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-10-16, 18:43   #12
Cloud
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Helsingborg
Inlägg: 261
alltså, jag har läst några trådar om kvarg, och när ni säger att man ska blanda i fun light, hur menar ni då? jag har, vi säger, en burk kvarg på 250 gram och ska mixa i fun light. är det då koncentrerad fun light?? då kan man ju knappast blanda i särskilt mycket, eller?

//Gustav

ps. jo, jag känner mig dum. ds.
Cloud är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-10-16, 18:52   #13
Mishnah
Banned
 
Reg.datum: Oct 2005
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 30
Blanda med tonfisk och kryddor

Mvh//Mishnah
Mishnah är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-10-16, 18:59   #14
Destra
Registered User
 
Reg.datum: Dec 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 602
Citat:
Ursprungligen postat av Cloud
alltså, jag har läst några trådar om kvarg, och när ni säger att man ska blanda i fun light, hur menar ni då? jag har, vi säger, en burk kvarg på 250 gram och ska mixa i fun light. är det då koncentrerad fun light?? då kan man ju knappast blanda i särskilt mycket, eller?

//Gustav

ps. jo, jag känner mig dum. ds.
Japp koncentrerad ska det vara. Hur mycket får du välja själv, beroende på hur mycket du vill att det ska smaka. Häll bara i och blanda om.
Destra är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-10-16, 19:13   #15
userfriendly
Registered User
 
userfriendlys avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Inlägg: 4 141
Citat:
Ursprungligen postat av Krampus
Men vilket dum jävla svar?

Kvarg
Från Wikipedia, den fria encyklopedin.
Jump to: navigation, search
Kvarg är en typ av färskost. Den liknar keso men har mindre grynig konsistens. Kvarg framställs av mjölk som mjölksyras, vilket får till följd att de fasta beståndsdelarna kan skiljas ut från de flytande. Den flytande delen, vasslen, får rinna av genom en silduk och vid industriell tillverkning centrifugeras massan. Därefter passeras massan genom silar. Den önskade fetthalten uppnås genom tillsats av grädde. Kvarg har höga halter av proteiner, kalcium och fosfat. Fosfatet minskar kalciumupptagningen i kroppen.

Kvarg används i ostkaka, i matlagning, i bakning och som smörgåspålägg. Den förbättras inte genom lagring utan har begränsad hållbarhet, ca 2 veckor i kylskåpstemperatur.

Det är vanligt att kvarg sötas och smaksätts med sylt för att bli en dessert, framför allt för barn.

Arla marknadsför matlagnings-kvarg under varumärket Kesella.

I Sverige finns också den mjukare form av kvarg som är vanlig i centraleuropa och oftast används som smörgåspålägg (säljs under varumärket "Philadelphia").
ok ok jag ger mig
userfriendly är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 01:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)