Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2005-11-13, 17:49   #1
nirre
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Stockholm
Inlägg: 387
Nerkylning

det här att man kyler ner kokt potatis så den får lägre GI borde inte det gälla tex polar extreme. De fryser ju in deras bröd direkt när de är nybakta då borde GI:t sjunka också en del?
nirre är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-13, 17:51   #2
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 419
Så länge du inte äter det direkt ur ugnen är alla bröd nedkylda...
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-13, 18:02   #3
nirre
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Stockholm
Inlägg: 387
aha okej, brossan gjorde nyss nå slags scones på vetemjöl, åt de direkt ur ugnen, så de hade himla högt GI alltså??
nirre är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-13, 18:04   #4
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 419
Jo, med tanke på att kalla scones har ett GI på runt 125-130 så.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-13, 18:16   #5
Nismo
Registered User
 
Nismos avatar
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Gothenburg
Inlägg: 1 594
Dags att skippa maltodextrinet och knapra scones istället kanske
Nismo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-13, 18:52   #6
TylerDurden84
Registered User
 
TylerDurden84s avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sats, Göteborg
Inlägg: 1 078
Citat:
Ursprungligen postat av nirre
det här att man kyler ner kokt potatis så den får lägre GI borde inte det gälla tex polar extreme. De fryser ju in deras bröd direkt när de är nybakta då borde GI:t sjunka också en del?
Det gäller främst stärkelserik mat om jag förstått det rätt. Vet inte om Polarkraft Extrem räknas som det...
__________________
Born in: Gothenburg Birth: 1984
Weight: 75 kg Length: 23 cm (around) Bodyfat:: 7,3 % (January 2009)


<< Certified: Personal Trainer, Nutrition Coach and Gym-Instructor >>
TylerDurden84 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-13, 19:03   #7
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 419
Citat:
Ursprungligen postat av TylerDurden84
Det gäller främst stärkelserik mat om jag förstått det rätt. Vet inte om Polarkraft Extrem räknas som det...
Vad är kolhydraterna i bröd om inte till största delen stärkelse?
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-13, 19:14   #8
TylerDurden84
Registered User
 
TylerDurden84s avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sats, Göteborg
Inlägg: 1 078
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Vad är kolhydraterna i bröd om inte till största delen stärkelse?
Antar att den största delen är från stärkelser när du formulerar det så Jag har inte stenkoll på det där. Tänkte mer i banorna att kolhydraterna från potatis och mjöl (som det främst handlar om i bröd) inte var särskilt lika till uppbyggnaden.
__________________
Born in: Gothenburg Birth: 1984
Weight: 75 kg Length: 23 cm (around) Bodyfat:: 7,3 % (January 2009)


<< Certified: Personal Trainer, Nutrition Coach and Gym-Instructor >>
TylerDurden84 är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 22:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)