Man kan ju alltid göra sig Ajvar själv, så vet man vad den innehpller etc.
Ajvar på Kollo...
1 st aubergine
1 st stor gul lök
2 st röda paprikor
3 klyfta(or) vitlök
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1,5 krm chilipulver
2 msk tomatpuré
3 dl vatten
3,5 tsk vitvinsvinäger
salt och vitpeppar, olivolja, socker
Skala auberginen och löken. Skär auberginen, paprikorna, löken och vitlöken i små bitar. Bryn aubergine, paprika, lök, vitlök och kryddor i olivolja. Blanda ner tomatpurén och låt det hela brynas i ett par minuter. Häll på vattnet och en nypa socker. Låt koka tills att grönsakerna är mjuka, ca 10 minuter.
Mixa med en stavmixer till en slät konsistens, salta och peppra. Smaka av & tillsätt ev. mer kryddor & vinäger
__________________
Fortfarande fet
|