Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2005-04-10, 20:11   #1
annaerix
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 48
Kommentarer på mina bröd -not brön!

Japp, vill alltså ha en kommentar på innehållet i mitt bröd jag håller på att baka.

Lantbrödsvetemjöl--> av fya sädesslag
vetekli
krossat linfrö
rågsikt
dinkelmjöl
2 mtsk rapsolja
vatten
25g jäst
salt

ingen koll på hur mycket jag tog av allt mjöl och skit. lite på känn bara
annaerix är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-04-11, 09:34   #2
hangatyr
Registered User
 
hangatyrs avatar
 
Reg.datum: Jul 2003
Ort: Liljeholmen
Inlägg: 2 398
blev det gott?
hangatyr är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-04-11, 18:06   #3
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 824
Du laddar brödet med en massa olika mjöl fulla av nyttigheter och fibrer...men har med rågsikt ?
Rågsikt är princip som vetemjöl och med sämre bakförmåga.

Har du prövat att skålla vanligt rågmjöl och ha i degen ?

Annars kan du värma vatten till 50 - 60 grader och hälla över rågmjölet. Forma till en deg. Låt degen stå under en duk några dagar tills den luktar syrligt. Vips har du en bra surdeg till ditt bröd.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-04-11, 18:20   #4
bubbe
My boobs are Ok
 
bubbes avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 11 826
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker
Du laddar brödet med en massa olika mjöl fulla av nyttigheter och fibrer...men har med rågsikt ?
Rågsikt är princip som vetemjöl och med sämre bakförmåga.

Har du prövat att skålla vanligt rågmjöl och ha i degen ?

Annars kan du värma vatten till 50 - 60 grader och hälla över rågmjölet. Forma till en deg. Låt degen stå under en duk några dagar tills den luktar syrligt. Vips har du en bra surdeg till ditt bröd.
aha, är det så enkelt att göra surdeg, har liksom aldrig studerat surdegsrecepten. Bakning är iofs inte mitt toppämne....
bubbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-04-11, 18:41   #5
annaerix
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 48
Citat:
Ursprungligen postat av hangatyr
blev det gott?
Det blev väldigt väldigt gott faktiskt!!
annaerix är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-04-11, 18:43   #6
annaerix
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 48
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker
Du laddar brödet med en massa olika mjöl fulla av nyttigheter och fibrer...men har med rågsikt ?
Rågsikt är princip som vetemjöl och med sämre bakförmåga.

Har du prövat att skålla vanligt rågmjöl och ha i degen ?

Annars kan du värma vatten till 50 - 60 grader och hälla över rågmjölet. Forma till en deg. Låt degen stå under en duk några dagar tills den luktar syrligt. Vips har du en bra surdeg till ditt bröd.

Brödet blev väldigt gott faktiskt. Och saftigt! Jag lät degen jäsa under natten innan jag körde in det i ugnen...

Skall prova surdegsprincipen nån dag! Tack för tipset förresten!
annaerix är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)