Citat:
Ursprungligen postat av skaparn
Det gör det nog. I debatten om djurtransporter så hävdade flera att utsöndringen av stresshormoner skulle försämra köttkvaliteten. Glada grisar (eller vad det nu är för djur) är alltså godast enligt det resonemanget.
|
Nötdjur ( eller i min länk renar ) som transporteras långt och får dåligt med mat under resan kan få DFD-kött. Dark, Firm Dry vilket betyder mörkt, segt och tort.
Titta efter: Effekter av utfodring på renköttets kvalitet
http://www.rangifer.no/norge/abstracts-kaamanen-o.html
Grisar som stressas precis innan slakt får en massa mjölksyra i köttet. Sk PSE
Pale, Soft, Exudative vilket är ljust, mjukt och vattnigt.
http://ag.ansc.purdue.edu/meat_quali..._problems.html
I denna länk står det om DFD också.
Det är ju bra att vi har regler kring transport och slakt av svenska djur i Sverige.