Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-09-27, 09:54   #1
jimcg
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2003
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 736
Val av rå grönsak?

Jag tar ett par frukter med mig varje dag till jobbet, men slarvar konstant med grönsaker (både hemma och på jobbet).

För att bättra på det lite i alla fall, tänkte jag ta med någon grönsak också. Vore morot ett bra val, eller finns det någon annan som vore bättre (näringsmässigt), om ambitionen är en rå grönsak, som man lätt kan knapra i sig varje dag i samband med lunchen?

//Jim
__________________
Jim Gahnfelt
jimcg är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-27, 10:03   #2
Slartibartfast
Finlands svar på Schenkenberg
 
Slartibartfasts avatar
 
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Finland
Inlägg: 15 930
Citat:
Ursprungligen postat av jimcg
Jag tar ett par frukter med mig varje dag till jobbet, men slarvar konstant med grönsaker (både hemma och på jobbet).

För att bättra på det lite i alla fall, tänkte jag ta med någon grönsak också. Vore morot ett bra val, eller finns det någon annan som vore bättre (näringsmässigt), om ambitionen är en rå grönsak, som man lätt kan knapra i sig varje dag i samband med lunchen?

//Jim
Jag äter morötter och kålrot varje dag. Hur bra det är vet jag inte.
__________________
Allt kött behöver disciplin!

Citat:
Ursprungligen postat av 130kg finsk sisu Visa inlägg
Slarti måste ha en av de bättre axelpartier av odopade personer i världen. punkt.
Slartibartfast är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-27, 10:14   #3
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 419
Broccoli! Kraftfullt antioxadantisk, men betydligt mer av de aktiva sulforafanproducerande enzymerna behålls om man äter den okokt.

New Scientist 5 April 2003.
__________________


Angående PM-rådgivning!

Senast redigerad av King Grub den 2004-09-27 klockan 10:16.
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-27, 10:30   #4
Slartibartfast
Finlands svar på Schenkenberg
 
Slartibartfasts avatar
 
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Finland
Inlägg: 15 930
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Broccoli! Kraftfullt antioxadantisk, men betydligt mer av de aktiva sulforafanproducerande enzymerna behålls om man äter den okokt.

New Scientist 5 April 2003.
Sen kan man ju fråga sig om man vill äta broccoli i någon form.
__________________
Allt kött behöver disciplin!

Citat:
Ursprungligen postat av 130kg finsk sisu Visa inlägg
Slarti måste ha en av de bättre axelpartier av odopade personer i världen. punkt.
Slartibartfast är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-27, 10:33   #5
jimcg
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2003
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 736
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Broccoli! Kraftfullt antioxadantisk, men betydligt mer av de aktiva sulforafanproducerande enzymerna behålls om man äter den okokt.

New Scientist 5 April 2003.
Okej!

Då ska jag testa broccoli i rå form. Om det av smakmässiga skäl skulle visa sig omöjligt att pressa i sig, är morot ett schysst andrahandsval?

//Jim
__________________
Jim Gahnfelt
jimcg är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-27, 10:56   #6
MasterChief
Världens Största Kyk®
 
MasterChiefs avatar
 
Reg.datum: Jan 2004
Inlägg: 5 081
Citat:
Ursprungligen postat av jimcg
Okej!

Då ska jag testa broccoli i rå form. Om det av smakmässiga skäl skulle visa sig omöjligt att pressa i sig...

//Jim
Kanske ingen kulinarisk upplevelse att tugga rakt av men skär den i småbitar och blanda den i en sallad alternativt i maten så är det helt ok!
MasterChief är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-27, 11:18   #7
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 837
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Broccoli! Kraftfullt antioxadantisk, men betydligt mer av de aktiva sulforafanproducerande enzymerna behålls om man äter den okokt.

New Scientist 5 April 2003.
De där enzymerna ! Vad gör de ?
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-27, 11:20   #8
aliquis
Banned User
 
aliquiss avatar
 
Reg.datum: Jul 2003
Ort: Örebro
Inlägg: 17 591
Humm.. okokt broccoli har jag inte provat.

Vitkål går ju bra att äta rå, men du får äta en jäkla massa för att få i dig någon "mat". I princip gratis är det också.

Morot är ju enkelt, paprika är ju lätt att äta rå också.
aliquis är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-27, 11:38   #9
Callister
Fetförbrännarn
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sthlm
Inlägg: 2 268
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker
De där enzymerna ! Vad gör de ?
sulforafan skyddar ju mot cancer, kanske inte var din fråga men.
Callister är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-27, 11:46   #10
jimcg
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2003
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 736
Citat:
Ursprungligen postat av MasterChief
Kanske ingen kulinarisk upplevelse att tugga rakt av men skär den i småbitar och blanda den i en sallad alternativt i maten så är det helt ok!
Tackar! Jag ska ha det tipset i minnet ifall broccolin tenderar att studsa upp igen.

//Jim
__________________
Jim Gahnfelt
jimcg är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-27, 13:25   #11
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 419
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker
De där enzymerna ! Vad gör de ?
http://www.medicallink.se/news/printNews.cfm?newsID=905
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-27, 15:42   #12
Cilia
Kolos egen surtant
 
Cilias avatar
 
Reg.datum: Sep 2003
Ort: (_/_)= small ass, (__/__) = big ass s= smile, S= big smile, g= grin, eg= evil grin, (.)(.) = stiff pez nipples
Inlägg: 20 105
hade tänkt föreslå vitkål
men annars är ju tomater gott.
Jag kan lätt proppa i mig en hel ask med körsbärstomater
Gurka är också gott men mycket vatten.
Cilia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-27, 16:00   #13
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
Citat:
Ursprungligen postat av Cilia
hade tänkt föreslå vitkål
Pizzasallad.
Man gör ett kålhuvud i taget och sen har man sallad för några dagar. Det går utmärkt att frysa "färdiglagad" i påsar och plocka fram kvällen innan, tinar så där lagom fram till lunch om den ligger i kylen.
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights

"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-27, 16:21   #14
Callister
Fetförbrännarn
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sthlm
Inlägg: 2 268
Egentligen så är ju alla grönsaker nyttiga, så ta det du gillar mest.
Men det finns ju vissa som är riktigt nyttiga också, och av dem tycker jag morot är godast, och mormorgjord grönkål (till julbordet).
Callister är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-27, 16:59   #15
Yankeee
Registered User
 
Yankeees avatar
 
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 25 295
Dr Hibbert: Another broccoli related death.
Marge: But i thought broccoli was...
Dr Hibbert: Oh yes, one of the deadliest plants on earth. Why it tries to warn itself with its terrible taste.

Paprika, ta en av varje färg så får du massor av godis för din kropp
Yankeee är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 21:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)