2004-07-02, 17:48
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2003
Inlägg: 390
|
Kyckling filé
Hur bra är de egentligen? Om jag inte har fel för mig så är det så bra bara för att det är så likt "våra muskler" så det är lätt för kroppen göra om de till muskler typ.
|
|
|
2004-07-02, 17:51
|
#2
|
Banned
Reg.datum: Apr 2003
Ort: *** region norr
Inlägg: 14 295
|
hahahaha va !!!!!!!!
nä det är bra för att det är rikt på proteiner och fettsnålt
|
|
|
2004-07-02, 17:57
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Sthlm
Inlägg: 2 352
|
Det vore grymt nice om det vore så.. bara käka oxtunga och sniglar så regnar det in muskelfibrer..
|
|
|
2004-07-02, 18:07
|
#4
|
Banned User
Reg.datum: Jun 2003
Ort: Malmö
Inlägg: 1 075
|
jag har hört att aminosyreprofilen i kött överensstämmer bättre med vår än vad den i växtprotein gör. Fast det låter som skitsnack om jag får säga mitt.
|
|
|
2004-07-02, 18:15
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 2 116
|
Citat:
Originally posted by Fors
jag har hört att aminosyreprofilen i kött överensstämmer bättre med vår än vad den i växtprotein gör. Fast det låter som skitsnack om jag får säga mitt.
|
Det är så det ligger till. I växter finns oftast en eller flera aminosyror i mindre mängd än vad som krävs för att bygga mänskliga muskler, kött har i princip samma sammansättning som vårt "kött".
|
|
|
2004-07-02, 18:15
|
#6
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 415
|
En bra ursäkt för att övergå till kannibalism!
|
|
|
2004-07-02, 18:26
|
#7
|
Feed me fast
Reg.datum: Aug 2002
Ort: Södertälje
Inlägg: 3 861
|
hahaha grub
|
|
|
2004-07-02, 18:29
|
#8
|
Banned User
Reg.datum: Jul 2003
Ort: Örebro
Inlägg: 17 591
|
Citat:
Originally posted by Fors
jag har hört att aminosyreprofilen i kött överensstämmer bättre med vår än vad den i växtprotein gör. Fast det låter som skitsnack om jag får säga mitt.
|
Nej, klart det inte är skitsnack.
Tror du dina muskler har lika lik aminosyrasammansättning med ett vetekorn som en komuskel?
BV säger ju just hur "bra" ett visst protein är för vår egen kroppsbyggnad, majs är uruselt, vete ganska dåligt, sojabönor o kött helt ok och ägg o vassle förträffligt.
Däremot så om man äter flera olika vegetabilier så blir deras totala "kompott" av aminosyror rätt ok.
|
|
|
2004-07-02, 18:34
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2003
Inlägg: 390
|
Citat:
Originally posted by aliquis
Nej, klart det inte är skitsnack.
Tror du dina muskler har lika lik aminosyrasammansättning med ett vetekorn som en komuskel?
BV säger ju just hur "bra" ett visst protein är för vår egen kroppsbyggnad, majs är uruselt, vete ganska dåligt, sojabönor o kött helt ok och ägg o vassle förträffligt.
Däremot så om man äter flera olika vegetabilier så blir deras totala "kompott" av aminosyror rätt ok.
|
När skall du förstå att du måsta börja käka kött för bli stor
|
|
|
2004-07-02, 19:29
|
#10
|
Banned User
Reg.datum: Jun 2003
Ort: Malmö
Inlägg: 1 075
|
Det vi pratar om måste isf vara ett spektrum bestående av olika grader av kvalitet.
Alltså ett köttprotein är väl inte bättre än ett växtprotein i det fall då båda är fullvärdiga - som i exemplet med sojaprotein och kött? Och likadant bör det väl inte finnas bättre eller sämre protein för oss att bygga muskler med, i olika sorters kött?
För i andra fall tycker man ju att maximeringen av rätt protein borde vara mer utbredd bland byggare. För bland dessa är väl gängse uppfattning att mer är bättre sålänge proteinet är fullvärdigt.
|
|
|
2004-07-02, 19:44
|
#11
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 415
|
Citat:
Originally posted by Fors
Alltså ett köttprotein är väl inte bättre än ett växtprotein i det fall då båda är fullvärdiga - som i exemplet med sojaprotein och kött? Och likadant bör det väl inte finnas bättre eller sämre protein för oss att bygga muskler med, i olika sorters kött?
|
Jo, alla sorters kött innehåller olika aminosyreprofiler, t o m olika delar från samma djur.
Olika köttsorter har olika BV, liksom andra livsmedel, från vassle och ägg på 100 till olika bönsorter runt 50, för att ta några exempel.
Olika aminosyror ger olika effekt, och t ex grenade aminosyror optimerar anabola hormoner.
|
|
|
2004-07-02, 19:52
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 875
|
Citat:
Originally posted by Fors
Alltså ett köttprotein är väl inte bättre än ett växtprotein i det fall då båda är fullvärdiga - som i exemplet med sojaprotein och kött? Och likadant bör det väl inte finnas bättre eller sämre protein för oss att bygga muskler med, i olika sorters kött?
|
Sojaprotein är inte fullvärdig.
|
|
|
2004-07-02, 20:09
|
#13
|
Banned User
Reg.datum: Jun 2003
Ort: Malmö
Inlägg: 1 075
|
Citat:
Originally posted by King Grub
Jo, alla sorters kött innehåller olika aminosyreprofiler, t o m olika delar från samma djur.
Olika köttsorter har olika BV, liksom andra livsmedel, från vassle och ägg på 100 till olika bönsorter runt 50, för att ta några exempel.
Olika aminosyror ger olika effekt, och t ex grenade aminosyror optimerar anabola hormoner.
|
Det här med BV är helt nytt för mig. Låter mkt intressant, får ta och googla fram lite info.
|
|
|
2004-07-02, 20:09
|
#14
|
Banned User
Reg.datum: Jun 2003
Ort: Malmö
Inlägg: 1 075
|
Citat:
Originally posted by Prankie
Sojaprotein är inte fullvärdig.
|
Mjo, det är det väl?
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:57.
|
    
|