Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-06-17, 17:56   #1
puppas
groovie
 
Reg.datum: Jan 2003
Ort: Östersund
Inlägg: 1 933
Talking Bulldeg till ätardagen

Imorgon (fredag) så är det en ätardag planerad..Och trots suget som jag hade idag när mamma bakade bullar så höll jag mig ifrån att äta upp all deg...Så jag frös in typ 500g..

Så min fråga är väl om det är någon som frysit in deg förut som kan berätta hur den vart ? Om det var nån skillnad i smak osv.


Fick jag pris för veckans onödigaste tråd nu eller ?
__________________
www.puppas.se

Avdankad byggare.
puppas är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-17, 17:58   #2
GhostFace
Guest
 
Inlägg: n/a
Varför ska du äta just deg på din ätardag??????

Har du tänkt att jäsa dig större??????
  Svara med citat
Gammal 2004-06-17, 17:59   #3
puppas
groovie
 
Reg.datum: Jan 2003
Ort: Östersund
Inlägg: 1 933
För att det är så sjukt gott...SKa göra sockerkakssmet också =) Sen så håller jag på att tina upp en långfranska som ska förtäras till frukost tillsammans med 2l oboy....kan fortsätta skriva hela kvällen om vad som ska ätas, men det orkar jag inte


Edit : Jäsa mig större ?
__________________
www.puppas.se

Avdankad byggare.
puppas är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-17, 18:11   #4
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 419
Hoppas degen är jäst... så den inte sväller i magen på dig så du exploderar.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-17, 18:13   #5
puppas
groovie
 
Reg.datum: Jan 2003
Ort: Östersund
Inlägg: 1 933
Nej den är inte jäst, kylde ner den direkt.


Exploderar ? Mitt rekord ligger på 13st ogräddade bullar..Min mage pallar allting.


Ingen som har fryst deg förut ?
__________________
www.puppas.se

Avdankad byggare.
puppas är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-17, 18:50   #6
Diana
Källargymdelägare
 
Dianas avatar
 
Reg.datum: Jan 2003
Ort: I en kebapbageri nära dej
Inlägg: 8 261
bara pepparkaksdeg och den vart lika god som färskingen
Diana är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-17, 20:44   #7
Metal_boy_
Registered User
 
Metal_boy_s avatar
 
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 16 982
hmmm fan bulldeg kansek man skulle äta..alltså ihoprullt med smör och massor med kanel o socker o äta dom som bullar fast ogjorda e de så du gör? de e gott som fan ju!!

fast nu till helgen är jag äckligt sugen på dumle

hmm sockerkakssmetgrejjen känner jag till fan v gott det är..gjorde de det ofta när jag va mindre o käkade framför tvn...ska nog skaka ihop lite på lördag de är ju rena gainern ju
__________________
Mullig men gullig.
Metal_boy_ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-17, 20:54   #8
bubbleman
Registered User
 
bubblemans avatar
 
Reg.datum: Oct 2003
Inlägg: 444
Fan vad jag blev sugen på kanelbullsdeg nu!

Tror ni det går att göra goda kanelbullar med annat än vetemjöl Blir sugen nu ju...
bubbleman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-17, 22:29   #9
Metal_boy_
Registered User
 
Metal_boy_s avatar
 
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 16 982
Citat:
Originally posted by bubbleman
Fan vad jag blev sugen på kanelbullsdeg nu!

Tror ni det går att göra goda kanelbullar med annat än vetemjöl Blir sugen nu ju...
ät o håll munn istället för att hålla på me massa krimskrams så de ändå inte blir lika gott, och nån gång ibland gör fan inget
__________________
Mullig men gullig.
Metal_boy_ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-17, 22:33   #10
freddie
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2003
Inlägg: 17
hörde om någon som fick salmonella pga hon åt sockerkakssmet = råa ägg... kan det stämma ?
freddie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-18, 07:24   #11
adde
A de e adde
 
addes avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: gbg
Inlägg: 1 095
Berätta gärna hur det gick.

Degens konsistens och luftighet beror ju på jästen och undrar hur den mår efter att frysas.

Hur skall du tina degen?

Köp Pågens kanelgifflar och ät i stället, de är lagom degiga och MUMMA!!! äter 2-3 påsar varje ätardag

/
adde är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-18, 12:57   #12
bubbleman
Registered User
 
bubblemans avatar
 
Reg.datum: Oct 2003
Inlägg: 444
Citat:
Originally posted by Metal_boy_


ät o håll munn istället för att hålla på me massa krimskrams så de ändå inte blir lika gott, och nån gång ibland gör fan inget
Man kan ju göra goda plättar med grahamsmjöl istället för vetemjöl, gott bröd utan ohyggliga mängder vetemjöl, god ost som är 5% fetthalt på. Varför inte kunna göra bullar nyttigare???
bubbleman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-18, 15:19   #13
Nalle_Björn
Registered User
 
Nalle_Björns avatar
 
Reg.datum: Oct 2003
Inlägg: 31
Men för sjutton då, det måste ju vara minst tio gånger godare att förtära färdig gräddade vetebullar, än deg?

Äta deg, låter knasigt ...
Nalle_Björn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-18, 15:49   #14
bubbleman
Registered User
 
bubblemans avatar
 
Reg.datum: Oct 2003
Inlägg: 444
Citat:
Originally posted by Nalle_Björn
Men för sjutton då, det måste ju vara minst tio gånger godare att förtära färdig gräddade vetebullar, än deg?

Äta deg, låter knasigt ...
Underskattat...
bubbleman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-18, 16:48   #15
Dymion
Registered User
 
Dymions avatar
 
Reg.datum: Dec 2003
Ort: Umeå
Inlägg: 381
Mammas bullddeg av vaniljbullar är bland det godaste som finns! Vad tycks för övrigt om gårdagens ätardag?

Frukost: 1ostkaka (500g) med hemlagad hjortronsylt och vaniljglass. 5skivor dagsfärsk skogaholmslimpa med messmör.

Mellanmål: 1tub risgrynsgröt med blåbärssylt. 40st plättar med blåbärssylt.

Lunch: Lasagne, 1L blåbärs-vaniljyoghurt 2%fett

Mellanmål: 250g Keso med färska bär. 1ostkaka (500g)

Middag: 300g grillad fläskfilé med klyftpotatis.

Kvällsmål: 4-5 vaniljbullar, 1l oboy, 3st Fairings recovery bar (smygreklam)

Kvällsmål 2: 1tub risgrynsgröt, 250g Keso, blåbärssylt

Dymion är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 21:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)