Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-06-28, 06:36   #1
JLL
Registered User
 
JLLs avatar
 
Reg.datum: May 2004
Inlägg: 328
grillad kyckling

Nån som vet näringsvärdet på hel kyckling som man köper färdiggrillad i affären? Om man tar bort skinnet är det väl duglig mat eller?
JLL är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-28, 06:47   #2
GhostFace
Guest
 
Inlägg: n/a
Absolut proteinrik mat!
Skippar du kycklingskinnet får du heller inte i dig fett.
  Svara med citat
Gammal 2004-06-28, 08:52   #3
abbe
Skåning
 
abbes avatar
 
Reg.datum: Aug 2003
Ort: Lund
Inlägg: 327
Citat:
Originally posted by GhostFace
Absolut proteinrik mat!
Skippar du kycklingskinnet får du heller inte i dig fett.
Samt mindre av glutamat.
abbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-28, 10:05   #4
JLL
Registered User
 
JLLs avatar
 
Reg.datum: May 2004
Inlägg: 328
Näringsvärde per 100 g för grillad kyckling utan skinn? Värdena för "kyckling kött" enligt SLV...21,5 g protein, 3,1 g fett, 0 g kolhydrater per 100 g...kan det vara ngt ditåt?
JLL är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-28, 10:27   #5
Max
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 2 116
Citat:
Näringsvärde per 100 g för grillad kyckling utan skinn? Värdena för "kyckling kött" enligt SLV...21,5 g protein, 3,1 g fett, 0 g kolhydrater per 100 g...kan det vara ngt ditåt?
Jag gissar på att det blir något mer "koncentrerat", eftersom vatten försvinner från kycklingen vid grillningen. 27-28 g protein och 4-5 g fett / 100 g kanske? utan skinn då
Max är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-28, 14:07   #6
JLL
Registered User
 
JLLs avatar
 
Reg.datum: May 2004
Inlägg: 328
Så det är det enda som händer vid grillningen...vatten försvinner, det blir inte mer fett i köttet på nåt sätt? Det låter fint för det är ju förbaskat gott med grillad kyckling!
JLL är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-28, 14:08   #7
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 419
Citat:
Originally posted by JLL
det blir inte mer fett i köttet på nåt sätt?
Tillsätter du fett?

Vad skulle det annars komma ifrån? Bara bildas hux flux?
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-28, 14:52   #8
JLL
Registered User
 
JLLs avatar
 
Reg.datum: May 2004
Inlägg: 328
Jag gör ingenting eftersom jag köper den färdiggrillad. Hur dom i affären gör när dom grillar kycklingen har jag ingen aning om...därför undrade jag.
JLL är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-28, 15:38   #9
Grahn
Registered User
 
Grahns avatar
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Vault 13
Inlägg: 11 123
De marinerar den på ngt vis, tror dock inte de injicerat fettet in i den.

Ngn som vet svarar säkert om tråden får uppmärksamhet.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Yes Visa inlägg
Utöver det bör du endast gå värdigt men bestämt.
Grahn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-28, 21:00   #10
GhostFace
Guest
 
Inlägg: n/a
Vi har haft tråden uppe om marinad och grillad kyckling förut, Sverker hade svaren även då.

Sök?
  Svara med citat
Gammal 2004-06-29, 06:46   #11
skaparn
Registered User
 
skaparns avatar
 
Reg.datum: Dec 2003
Ort: Skellefteå
Inlägg: 10 296
Citat:
Originally posted by GhostFace
Vi har haft tråden uppe om marinad och grillad kyckling förut, Sverker hade svaren även då.

Sök?
Finns en riktig höjdare här, handlade förvisso om filéer och gräddkok.

Fett på kycklinfilé
__________________
Citat:
adam400m kommer aldrig bli en ny Zyzz
skaparn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-06-29, 06:54   #12
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 839
Citat:
Originally posted by Grahn
De marinerar den på ngt vis, tror dock inte de injicerat fettet in i den.

Ngn som vet svarar säkert om tråden får uppmärksamhet.
Det injiceras vatten, salt och lite glukos i köttet innan grillningen.
Saltet gör att mer vatten stannar kvar i köttet när kycklingen grillas och köttet blir saftigare ( köttet håller mer vatten ).

Det injiceras inget fett.
Tvärtom så släpper alltid kött fett ifrån sig när det steks. När protein stelnar/denaturerar minska förmågan att hålla kvar fett och fettet rinner av tillsammans med överskottet av vatten.

Fettet, kryddorna och smaken sitter i skinnet som penslas med grillolja innan grillningen.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 23:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)