Finns det några riktvärden på vad säker konsumption är per dag/vecka/månad/år?
Jag har hittat att gränsvärden i livsmedel verkar ligga på 15 microgram per kilo. Vissa livsmedel ligger ju dock mycket över detta (t.ex. valnötter på upp till 40 microgram).
Antar att minimera konsumption alltid är bäst då det kan leda till cancer i levern, men vore intressant att veta hur gränsvärdena står sig till vad som anses säkert för konsumption.
Följande länk säker detta:
"According to country the margin of exposure (MOE) value for adult was as Argentina (21) > Congo (67) > India (117) > Bangladesh (175) > Cameroon (238) > Iran (357) > Bahrain (438) > Brazil (447) > Ghana (606) > South Africa (1017) > Egypt (1176) > USA (1505) > China (1526) > Cyprus (1588). The MOE of the consumers in some countries was considerably below the safety margin of 10,000."
Men vad baseras dessa 10,000 på? Hela ens liv?
https://www.aimspress.com/article/do...?viewType=HTML