Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2008-07-26, 17:20   #1
jaaaaag
Guest
 
Inlägg: n/a
Smile Hur tillaga kycklingfilé i ugn?

Har alltid stekt mina filéer men vill idag köra in dom i ugenen istället.
Hur ska jag göra? Vet att det finns många duktiga matlagare här, gör mej lite duktigare också?

Bara att stoppa in dom? Hur hög värme? Mitten av ugnen? Osv.. hilp
  Svara med citat
Gammal 2008-07-26, 17:27   #2
Frantic
Registered User
 
Frantics avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 4 158
Jag är inte ens nästan bra på att laga mat

225 grader i 35-40 min brukar göra mina frysta filéer goda. Jag stoppar in dem direkt när jag sätter på ugnen för jag brukar inte orka vänta på att den ska bli varm. Funkar perfekt. Tiden varierar en hel del beroende vad det är för ugn. Är den inte fryst så ska den självklart inte vara inne lika länge
Frantic är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-07-26, 18:30   #3
gatewarden
Registered User
 
gatewardens avatar
 
Reg.datum: Oct 2007
Ort: Göteborg
Inlägg: 67
Kört mina 20-25 min i 225 grader. Brukar pensla på lite soya och krydda också.
gatewarden är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-07-26, 18:30   #4
dam00r
Banned User
 
dam00rs avatar
 
Reg.datum: Jun 2006
Inlägg: 240
Stekpåse stekpåse stekpåse.
1. Mitten av ugnen
2. 175-200*c i 50-60min beroende på hur du har marinerat och hurdan konsistens du vill ha. Jag föredrar typ 55min

(tinade kycklingfiléer)
dam00r är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-07-26, 18:49   #5
Animalistic
Banned
 
Reg.datum: May 2007
Ort: Göteborg, Hisingen
Inlägg: 2 385
jag kör djupfrysta i mitten av ugnen, 225 grader i 50min, vänder efter halva tiden. funkar utmärkt
Animalistic är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-07-26, 19:06   #6
Neco
Registered User
 
Necos avatar
 
Reg.datum: Apr 2007
Ort: Nacka/Luleå
Inlägg: 1 281
Precis som den är bara, blir jättebra. Perfekt att göra klyftpotatisen samtidigt
__________________
Ergometerhets och marklyft I siktet; gamla PBn Mark 130, Böj 90, Bänk 70
Neco är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-07-26, 20:10   #7
Animalistic
Banned
 
Reg.datum: May 2007
Ort: Göteborg, Hisingen
Inlägg: 2 385
Citat:
Ursprungligen postat av jaaaaag Visa inlägg
Har alltid stekt mina filéer men vill idag köra in dom i ugenen istället.
Hur ska jag göra? Vet att det finns många duktiga matlagare här, gör mej lite duktigare också?

Bara att stoppa in dom? Hur hög värme? Mitten av ugnen? Osv.. hilp

Citat:
Ursprungligen postat av Neco Visa inlägg
Precis som den är bara, blir jättebra. Perfekt att göra klyftpotatisen samtidigt

hm?
Animalistic är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-07-26, 21:02   #8
jaaaaag
Guest
 
Inlägg: n/a
Tack så väldans!

Varför stekpåse?
  Svara med citat
Gammal 2008-07-26, 21:28   #9
dam00r
Banned User
 
dam00rs avatar
 
Reg.datum: Jun 2006
Inlägg: 240
Stekpåse håller kycklingfiléerna möra och saftiga.

Bara noobs kör utan stekpåse
dam00r är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-07-26, 23:04   #10
MyungChul
Registered User
 
MyungChuls avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
170°c i 18-20 minuter beroende på storlek. Vi pratar tinad vara.

Tycker om att grilla eller steka på en yta först. Och då pratar vi 170°c i ca 8 minuter.
__________________
Salt och Peppar!
MyungChul är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-07-27, 12:04   #11
Icefire
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2007
Inlägg: 1 025
Citat:
Ursprungligen postat av dam00r Visa inlägg
Stekpåse håller kycklingfiléerna möra och saftiga.

Bara noobs kör utan stekpåse
Vad brukar du använda för kryddor?
__________________
RandomC är snygg.
Icefire är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-07-27, 19:57   #12
mela
#curl4lajf
 
melas avatar
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 13 880
Jag kör in den på 170-180 grader, tillsammans med vatten så att den kokas, så blir den saftig och god. Tiden varierar beroende på storlek och om den är tinad.Känner efter med termometer. Runt 75grader
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av ceejay Visa inlägg
Mela, jag gillar dig.
Citat:
Ursprungligen postat av Nattljus Visa inlägg
Jag älskar henne, så jag vinner
mela är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-07-27, 20:30   #13
Sniggel
Registered User
 
Sniggels avatar
 
Reg.datum: May 2005
Ort: Inte Hässleholm
Inlägg: 14 376
De blir ju rätt torra om man stoppar in dom som dom är.
En polare till mig hade ett djupt plåtkar med vatten under filéerna så att luften inte skulle bli torr där inne, detta hjälpte.
Lol varför postar jag i detta forumet, jag suger egengtligen på att laga mat.
Ok gör ett försök till några vettiga rader nedan:

Ta en foliebit, lägg på en kycklingfilé, lägg på en ananasring, lägg på röd lök (runda smala skivor förstås), slut folien om dessa 3 ingredienser och in i ugnen. Läste nyss om just detta receptet och tänkte testa, det låter iaf gott.
Välj rätt temperatur () och när du tror de är färdiga, kolla så att köttet är vitt rätt igenom för säkerhets skull.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Tolkia Visa inlägg
Kroppen gillar - tyvärr - tråkiga saker som balans, måtta och lagom.
C4L
Sniggel är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-07-27, 20:37   #14
Jay-Z
Mr Assparade
 
Jay-Zs avatar
 
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 11 129
Ang. kycklingfilé och torrhet upplevde jag stor skillnad när jag övergick till majskycklingfilé. Det blev alltså mindre torrt.
__________________
Born in Jaktville, Broland.

The Only Easy Day Was Yesterday 🔱
Jay-Z är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-07-27, 20:46   #15
Heniin
Registered User
 
Heniins avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Ort: Halmstad
Inlägg: 2 004
Mina kycklingfilér blir aldrig torra och jag kör dem i ugnen på 225 grader tills innetemperaturen uppnåt 70-72 grader celcius
Heniin är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 06:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)