2016-01-30, 13:53
|
#1
|
Banned User
Reg.datum: Mar 2009
Inlägg: 1 411
|
Tips på god, inte så fet sås?
Hejsan,
Tänkte laga en riktigt god middag till min flickvän och tänkte mozarella fylld, panerad kyckling stekt i vitlökssmör tillsammans med råstekt potatis. Till detta behöver jag någon inte så överdrivet fet sås då maten i sig är ganska fet. Jag tänkte gräddsås först, men hittade inga bra recept. Jag bor även på Malta så vissa ingredienser kan vara svåra att hitta.
Jag vore oerhört tacksam för lite tips
|
|
|
2016-01-30, 14:26
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2013
Inlägg: 3 265
|
Citat:
Ursprungligen postat av sumialic
Hejsan,
Tänkte laga en riktigt god middag till min flickvän och tänkte mozarella fylld, panerad kyckling stekt i vitlökssmör tillsammans med råstekt potatis. Till detta behöver jag någon inte så överdrivet fet sås då maten i sig är ganska fet. Jag tänkte gräddsås först, men hittade inga bra recept. Jag bor även på Malta så vissa ingredienser kan vara svåra att hitta.
Jag vore oerhört tacksam för lite tips 
|
Gör någon salsa eller köp någon starkare grillsås? Tycker jag passar bra till kyckling nu när du också har vitlökssmör
|
|
|
2016-01-30, 14:29
|
#3
|
#curl4lajf
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 13 880
|
Någon yoghurtbaserad kanske? Med vitlök och örter?
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av ceejay
Mela, jag gillar dig.
|
Citat:
Ursprungligen postat av Nattljus
Jag älskar henne, så jag vinner 
|
|
|
|
2016-01-30, 15:14
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Sydney
Inlägg: 9 477
|
Citat:
Ursprungligen postat av mela
Någon yoghurtbaserad kanske? Med vitlök och örter?
|
This. Grekisk eller turkisk yoghurt, i med vitlok, orter och eventuellt en krydda eller tva.
__________________
Journal: 53% magic, 61% science, 102% results.
Science. It reduces the stupid.
Citat:
Ursprungligen postat av trädgårdsmöbel
Mätt i klassiskt styrkelyft, så tror jag att man kan bli ungefär: 180-150-220 stark utan att dopa sig med lång tid och hård träning.
|
|
|
|
2016-01-30, 18:51
|
#5
|
Banned User
Reg.datum: Mar 2009
Inlägg: 1 411
|
Tack för tipsen! Fundera lite på det också faktiskt. Tips på örter/kryddor att ha i? Känner att i sås väg så är jag ganska novis. Kan så klart testa mig fram, men lite riktlinjer hade inte skadat
|
|
|
2016-01-30, 18:57
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2013
Inlägg: 3 265
|
Citat:
Ursprungligen postat av sumialic
Tack för tipsen! Fundera lite på det också faktiskt. Tips på örter/kryddor att ha i? Känner att i sås väg så är jag ganska novis. Kan så klart testa mig fram, men lite riktlinjer hade inte skadat 
|
Vitlök och dill tycker jag är underbart.
|
|
|
2016-01-30, 19:01
|
#7
|
Banned User
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 5 382
|
Föregående tips tycker jag låter bra, men jag bidrar gärna med något eget: en portvinsreduktion. Sötman där skulle kunna funka riktigt bra med mozarellan.
|
|
|
2016-01-30, 21:26
|
#8
|
Scarpa the chef
Reg.datum: Aug 2012
Ort: Godismonstret
Inlägg: 3 129
|
mangochutney sås..........
eller bara en flaska sweetchilisauce.
annars funkar ju ketchup till allt?
|
|
|
2016-02-07, 08:11
|
#9
|
Imorgon, då jävlar
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 537
|
Ser att middagen kanske redan blivit av eftersom tråden är en vecka gammal men funderar du fortfarande är mitt tips att inte göra en sås utan att långtidsbaka tomathalvor till. (Halvera, pensla med lite lite olivolja, lite svartpeppar och lite salt, sen in i ugnen på låg värme (100 grader) i några timmar tills de är halvtorkade. Krydda med lite salvia eller basilika (överkurs är att fritera salviablad och lägga på tomaterna).
Panerad, mozzarellafylld kyckling behöver inte sås - risken är att du bara gör paneringen blöt och obehaglig.
|
|
|
2016-02-07, 19:27
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 714
|
Tzatziki för bövfelen!
|
|
|
2016-02-07, 19:39
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 72
|
100 gram kvarg och en matsked sweetchili.. eventuell lite örtsalt
|
|
|
2016-02-21, 19:07
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2006
Inlägg: 5
|
Fontana tzatziki = 104 kcal/100 g
FELIX Mild Kebabsås = 130 kcal/100 g
|
|
|
2016-02-23, 12:22
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2003
Inlägg: 3 088
|
Citat:
Ursprungligen postat av waldemarsson
Fontana tzatziki = 104 kcal/100 g
FELIX Mild Kebabsås = 130 kcal/100 g
|
Den kebabsåsen är kanongod tycker jag! Kör den till pulled pork eller nötfärsbiffar. Funkar alla dar.
__________________
"If you like an exercise chances are you´re doing it wrong - Arthur Jones"
|
|
|
2016-02-23, 13:54
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2008
Inlägg: 376
|
Rödvinssås.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 04:18.
|
    
|