Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2015-01-25, 20:28   #1
te1on
Registered User
 
Reg.datum: Dec 2009
Inlägg: 225
Aspartam i micron

Jag brukar göra en chokladpudding i micron 25-30 Sek.
Använder vassleprotein.
Sabbar detta proteinet?
Har också för mig att aspartam blir giftigt i värme. Stämmer det?
te1on är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-01-25, 20:38   #2
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 422
Nej, aspartam blir inte giftigt, men det förlorar sitt värde som sötningsmedel. Det förlorar helt enkelt sin sötma vid upphettning.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-01-25, 20:45   #3
te1on
Registered User
 
Reg.datum: Dec 2009
Inlägg: 225
Tack för svaret. Googlade lite gällande proteinet och jag tolkar det som att det inte blir någon större förlust av protein vid upphettning i micron. (Beroende på tid)
te1on är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-01-25, 21:26   #4
Xead
Registered User
 
Xeads avatar
 
Reg.datum: May 2014
Inlägg: 583
Köp något vassle som är sötat med sukralos (och Acesulfam K i vissa fall), så bör din chokladpudding behålla sin sötma även efter att den har blivit upphettad i micron också .
Xead är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)