Mat och cancer
Det är ju sedan länge bevisat att maten vi äter är en stor orsak till cancer bland befolkningen. Det som jag tycker det diskuteras för lite om är de internationella skillnaderna av de olika cancersorterna.
Här i väst, vilket våra forskare verkar stirra sig blint på så är ju vissa former av cancer mer framträdande än andra, ni förstår vad jag menar. Alltså prostatacancer, magcancer är bland de topp tio vanligaste cancerformerna (hittar på eftersom jag inte vet).
Frågan är: Ser det likadant ut över hela världen tro?
Skulle man inte ganska enkelt kunna dra slutsatser av vad de matkulturella skillnaderna har för effekter på folkhälsan om man studerade dessa?
Var bara något som slog mig och det skulle inte förvåna mig om någon nutritionist eller annan duktig person här på brädan skulle kunde svara snabbt på min kanske triviala fråga.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey
Jävla googlesamhälle, tänk själv lite.
|
|