2011-05-05, 20:11
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2010
Inlägg: 327
|
Bacon, farligt att bulka?
Som jag har förstått det är det mättat fett i bacon, vilket innebär att det kan höja kolestrolvärdet.
Nu undrar jag om det är farligt att äta typ 1pkt bacon/dag för en person som annars är ung och frisk (20 år)? Är ute efter proteinet och kalorierna.
|
|
|
2011-05-05, 20:15
|
#2
|
Workoholic
Reg.datum: Feb 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 962
|
Inte funderat på proteinpulver? Kalorierna kan du få genom att tillsätta lite grädde i maten.
|
|
|
2011-05-05, 20:17
|
#3
|
Registered BAWS!
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Lulle
Inlägg: 5 555
|
Citat:
Ursprungligen postat av Långsmal
Som jag har förstått det är det mättat fett i bacon, vilket innebär att det kan höja kolestrolvärdet.
|
Nej, mättat fett är inte farligt.
Citat:
Ursprungligen postat av Långsmal
Nu undrar jag om det är farligt att äta typ 1pkt bacon/dag för en person som annars är ung och frisk (20 år)? Är ute efter proteinet och kalorierna.
|
Omöjligt att säga, du kommer dock fort upp i ADI för nitrit.
__________________
Fet men svag.
|
|
|
2011-05-05, 20:17
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av Långsmal
Som jag har förstått det är det mättat fett i bacon, vilket innebär att det kan höja kolestrolvärdet.
Nu undrar jag om det är farligt att äta typ 1pkt bacon/dag för en person som annars är ung och frisk (20 år)? Är ute efter proteinet och kalorierna.
|
1) Nej det är mer omättat fett i bacon.
2) Det finns inget som säger att ett högt kolesterol är farligt
Men däremot innehåller bacon E250 som jag absolut inte tycker att man ska ta mycket av.
Citat:
Ursprungligen postat av Crocker
Nej, mättat fett är inte farligt.
|
Finns i alla fall inga absoluta bevis för det. Men det KAN ju visa sig vara negativt med hög andel mättat fett även om jag inte tror det. Men det är ju som sagt oväsentligt här eftersom vi pratar om bacon.
Senast redigerad av Eddie Vedder den 2011-05-05 klockan 20:19.
|
|
|
2011-05-05, 21:03
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Malmö
Inlägg: 393
|
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28947&lang=sv
24% mättat, 25% enkelomättat och 8% fleromättat. Det är ju mer omättat än mättat om man säger så..  Sedan är det väl främst nitriten/saltet man vill minska ner på genom att inte överäta bacon.
|
|
|
2011-05-05, 21:06
|
#6
|
Registered BAWS!
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Lulle
Inlägg: 5 555
|
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder
Finns i alla fall inga absoluta bevis för det.
|
Nej, jag ångrade lite vad jag skrev. Det jag ville förmedla var att det iaf inte är farligt i de nivåer som beskrivs i ex. aftonbladet.
__________________
Fet men svag.
|
|
|
2011-05-05, 21:40
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Trelleborg
Inlägg: 135
|
Ät Kalkonbacon. Tryckte precis i mig 300gram
450 KCAL, 51g P, 6g K, 18g Fett
|
|
|
2011-05-05, 21:53
|
#8
|
Banned User
Reg.datum: Feb 2010
Ort: Linköping
Inlägg: 998
|
Citat:
Ursprungligen postat av LARSSONN
Ät Kalkonbacon. Tryckte precis i mig 300gram
450 KCAL, 51g P, 6g K, 18g Fett
|
Hur stor är skillnaden i smak?
|
|
|
2011-05-05, 22:23
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2010
Inlägg: 327
|
Citat:
Ursprungligen postat av LARSSONN
Ät Kalkonbacon. Tryckte precis i mig 300gram
450 KCAL, 51g P, 6g K, 18g Fett
|
Det skall jag prova. Tack för tipset!
Mycket nytt för mig här. Både att mättat fett inte är så farligt som man trodde och att kolestrol inte är farligt. Trevligt måste jag säga. Då man äta massa goda saker utan dåligt samvete
|
|
|
2011-05-05, 22:28
|
#10
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
|
E250 är i sådana fall betydligt mer att oroa sig för. Världscancerfonden rekommenderar ett intag som inte överskrider 0 gram per vecka.
|
|
|
2011-05-05, 22:45
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2007
Ort: Ryd, Linköping
Inlägg: 99
|
Vilka mer råvaror finns det mycket E250 i? Låter ju lite allvarligt om rek. gränsen ligger vid 0 gram per vecka.
|
|
|
2011-05-05, 22:52
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2010
Inlägg: 167
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
E250 är i sådana fall betydligt mer att oroa sig för. Världscancerfonden rekommenderar ett intag som inte överskrider 0 gram per vecka.
|
Vart hittar man i övrigt då detta E250? Låt mig gissa, allting som är något sånär gott att äta? Och effekten motverkas bäst genom obskyra grönsaker och frukter som ingen hört namnet på, vars smak påminner om lämningarna efter en psyksjuk mentalpatient som satt i sig sina egna spyor om och om igen.
Som vanligt med andra ord.
|
|
|
2011-05-05, 23:01
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2009
Ort: Göteborg
Inlägg: 55
|
Citat:
Ursprungligen postat av supercharge
Vart hittar man i övrigt då detta E250? Låt mig gissa, allting som är något sånär gott att äta? Och effekten motverkas bäst genom obskyra grönsaker och frukter som ingen hört namnet på, vars smak påminner om lämningarna efter en psyksjuk mentalpatient som satt i sig sina egna spyor om och om igen.
Som vanligt med andra ord.
|
Nej, men en snabb sökning hade gett dig svaret att det används delvis som konserveringsmedel. Mao ät inte halvfabrikat.
|
|
|
2011-05-05, 23:56
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2005
Ort: Stockholm
Inlägg: 339
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
|
Just köttbullar brukar väl vara fria från E250 om jag inte minns fel?
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:14.
|
    
|