Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-11-12, 19:23   #1
plotnik
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 22
Fråga angående fryst / tinad kyckling!

Hej,

Jag sökte igenom lite fort och slarvigt men jag kunde inte hitta någon tråd om detta.

I alla fall. Jag handlar väldigt sällan, kanske 1-2 gånger per månad men då blir det väldigt mycket. Jag handlar b.la. 5kg+ färska kycklingfileer varje gång, inte frysta alltså. Jag kan ju däremot inte vara 100% säker på att den inte har varit fryst innan hos slacktaren. När jag kommer hem så lagar jag mat för en vecka frammåt, resten av kycklingen fryser jag in direkt.

Detta kan lät bli förvirrande men jag ska försöka ändå.

Kycklingen som jag tillagar för 1 vecka frammåt:
I affär = tinad > Hemma efter tillagning = in i frysen > På jobbet och middag = tinad.

Resten av kycklingen som jag inte tillagar utan bara fryser in direkt (jag äter inte 5kg kyckling på 1 vecka):

I affär = tinad > Hemma utan tillagning = in i frysen direkt > När det är dags att laga mat för en ny vecka = tinas och tillagas > in i frysen > På jobbet och middag = tinad.

Jag blir nästan lite förbannad på mig själv när jag försöker förklara men jag hoppas att ni förstår, annars så får jag försöka igen.

Min fråga alltså:
Är det farligt frysa och tina så mycket som jag har planerat.
Kan jag göra på något annorlunda sätt?

Jag har hört att det inte är bra men samtidigt har jag precis fått upp intresset för storkok på söndagar för att laga mat för minst 1 vecka frammåt.
plotnik är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-11-13, 00:39   #2
Scratch89
Klädsamt knubbig
 
Scratch89s avatar
 
Reg.datum: Dec 2004
Ort: Strömmensberg, Göteborg
Inlägg: 19 899
Kyckling som du köper som färsk i butiken har varit det genom hela transportkedjan. Och nej, det är ingen fara att göra som du gör. Det enda som kan hända om du tinar och fryser flera gånger är att det tappar vatten och blir tråkigt, om du inte har det i rumstemperatur i timmar mellan gångerna, för då kommer det lite andra otrevligheter i maten. Annars; kör på.
__________________
Leg. fysioterapeut.
Skribent på Styrkelabbet
Scratch89 är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 16:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)