Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-12-27, 14:52   #1
LIFT
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2012
Ort: Luleå
Inlägg: 423
Kycklingfilé? mer kyckling än klubbor

Jag började både träna och äta mer proteinrik mat för några få månader sedan. Har köpt och ätit väldigt mycket av First Price kycklingklubbor i 2KG påsar, som kostar 35 kr.

Iallafall så köpte jag nu sist 1KG kycklingfilé från Euroshopper. Det var 4st bitar och tyckte dessa bitar var mycket mer kyckling än den kyckling jag får ut ur kycklingklubborna.

1 kycklingfilé är troligen mer kyckling än vad jag lyckas få ut från 2st kycklingklubbor.

Denna 1KG kycklingfilé påsen kostar mig 45 kr, och innehåller som sagt 4 stora bitar med endast kyckling och inget ben.

Medans kycklingklubborna för 35 kr, innehåller 6st stora kycklingklubbor, men där jag tycker benen i klubborna är väldigt stora och man får inte ut lika mycket kyckling ur dom. (kan även vara så att jag verkligen inte direkt lyckas få ut all kyckling ur klubban, tycker på en del ställen är det så slemmigt)


Har funderat nu om jag kanske lyckas få i mig då fler proteiner för en billigare peng, om jag köper kycklingfilén istället för kycklingklubban?


Vad äter ni? Kycklingklubbor eller kycklingfilé?

Läst tråden om kycklingklubbor, och där verkar många skriva att det är väldigt bra osv. Men jag tvivlar på att klubborna är bättre än filéerna.

[edit]
Kycklingklubbor: 57g per krona (dock tror jag benet väger väldigt mycket jämfört med själva kycklingen?)
Kycklingfilé: 20g per krona

Senast redigerad av LIFT den 2012-12-27 klockan 14:57.
LIFT är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 14:57   #2
Fyllot
Banned User
 
Reg.datum: Jul 2012
Ort: Stockholm
Inlägg: 673
Läste en artikel för några år sen angående Euroshopper och alla andra lågprisfiléer innehåller en hel del vatten så om man jämför med guldfågel/kronfågel efter allt vatten är borta så tror jag inte det blir många kronors skillnad.

Har det ändrats?
Fyllot är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 14:58   #3
Pepz
Uggla
 
Pepzs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 12 076
skaffa en våg om du vill veta hur mycket kycklingkött du får i dig
__________________
Don´t gör it
It´s not värt it
Pepz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 14:59   #4
burro
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2012
Inlägg: 122
Hehe... 1 kg kycklingfile vs 1 kg kycklingklubbor. Vad tror du?

... Jag hjälper dig. Kycklingfilen är ju väldigt ren, inget fett, inga ben. Rent kött med över 20% protein. Klubbor = Hiskeligt goda men mer fett, skinn, ben etc.

1-0 till filéerna va, ur protein och träningssynpunkt.
burro är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 14:59   #5
Ulvamal
Registered User
 
Ulvamals avatar
 
Reg.datum: Oct 2012
Ort: Malmö
Inlägg: 293
File, tio gånger av tio. Detta eftersom jag inte tycker om att gnaga ben.

Vad jag egentligen vill säga här är att det är sunt att läsa på paketen och notera vilken halt av saltvatten fileerna man köper har. På de billigare sorterna är uppemot 20% inte ovanligt. Saltvatten innehåller som bekant ingen näring.
__________________
In Voltaren we trust.
Ulvamal är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 14:59   #6
LIFT
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2012
Ort: Luleå
Inlägg: 423
Citat:
Ursprungligen postat av Pepz Visa inlägg
skaffa en våg om du vill veta hur mycket kycklingkött du får i dig
Bra idé, ska göra det nästa gång jag gör kyckling.
LIFT är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 15:01   #7
NNIF
Banned User
 
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 2 908
köp lår, tina, skär bort köttet från benen och skinnet -> väg och räkna ut nytt kilopris. Köttet på kycklinglår har ca 7-9% fett (utan skinn)
NNIF är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 15:02   #8
burro
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2012
Inlägg: 122
Citat:
Ursprungligen postat av Fyllot Visa inlägg
Läste en artikel för några år sen angående Euroshopper och alla andra lågprisfiléer innehåller en hel del vatten så om man jämför med guldfågel/kronfågel efter allt vatten är borta så tror jag inte det blir många kronors skillnad.

Har det ändrats?
Det behöver man inte ta till några artiklar för att lära sig. Läs på baksidan av paketet.
Generellt sett:
Billiga filéer per 100 g = 100 kcal. 18-20 gram protein.
Fina filéer per 100 g = 130 kcal. 25 gram protein.

Typ.
burro är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 20:04   #9
MAESTRO
Registered User
 
MAESTROs avatar
 
Reg.datum: Sep 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 61
Citat:
Ursprungligen postat av burro Visa inlägg
Det behöver man inte ta till några artiklar för att lära sig. Läs på baksidan av paketet.
Generellt sett:
Billiga filéer per 100 g = 100 kcal. 18-20 gram protein.
Fina filéer per 100 g = 130 kcal. 25 gram protein.

Typ.
Exakt, gör alltid så.

Sedan gällande köttmängden så står det oftast även hur mycket mängd det är; exempelvis 70% (vilket är lågt). Även gällande marinader som kan ligga på som ibland innehåller socker, håller mig borta från dessa.

Köper all min kyckling på Willys och det är inte alltid "märkespåsarna" är bäst..
MAESTRO är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 14:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)