2012-09-18, 14:30
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 59
|
Fläskkarre
Är lite förvirrad vad gäller Fläskkarre. Jag använder en app som heter Kaloriräknaren för att veta vad jag stoppat i mig. I den kan man välja fläskkarre och "en stor bit 11cm x 6,5cm" ungefär. 2 sådana ger ca 300kcal.
Däremot väger bitarna ca 250g styck. Om man räknar bort ben och lite fläsk som man inte äter. Är det inte rimligt att anta att 2x250g bitar ger ungefär 200g kött? Då får jag helt andra värden, ca 500 kcal.
Vad tror ni är rätt?
|
|
|
2012-09-18, 14:33
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2012
Inlägg: 204
|
Citat:
Ursprungligen postat av You
Är lite förvirrad vad gäller Fläskkarre. Jag använder en app som heter Kaloriräknaren för att veta vad jag stoppat i mig. I den kan man välja fläskkarre och "en stor bit 11cm x 6,5cm" ungefär. 2 sådana ger ca 300kcal.
Däremot väger bitarna ca 250g styck. Om man räknar bort ben och lite fläsk som man inte äter. Är det inte rimligt att anta att 2x250g bitar ger ungefär 200g kött? Då får jag helt andra värden, ca 500 kcal.
Vad tror ni är rätt?
|
jag brukar räkna på 130 kcal per 100 g, då tar jag bort ganska mkt fett, har fungerat bra
|
|
|
2012-09-18, 14:41
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 59
|
Citat:
Ursprungligen postat av itwillbe
jag brukar räkna på 130 kcal per 100 g, då tar jag bort ganska mkt fett, har fungerat bra
|
Två stora bitar som väger 500g totalt (inkl ben och allt) skulle alltså ge 650kcal ätbart OCH att man tar bort lite fett. Det låter inte rimligt...eller?
|
|
|
2012-09-18, 14:49
|
#4
|
Banned User
Reg.datum: Apr 2010
Inlägg: 2 533
|
Är det inte lättare att bara väga mängden kött och räkna på det istället för att sitta och gissa?
|
|
|
2012-09-18, 14:50
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: May 2005
Ort: Inte Hässleholm
Inlägg: 14 376
|
Har ätit en hel del fläskkarré och räknat på vad det brukar vara för snittmängd jag får i mig per stycke. Jag har fått det till ca 170g men jag kanske inte köper lika stora bitar som dig.
En reduktion från 250g till 200g låter rimligt om du skär bort ben och fett. Att skära bort fettet gör en del för att minska kaloriinnehållet. 650 kcal för 500g (med ben) kan låta rimligt, speciellt om man skurit bort fett.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Tolkia
Kroppen gillar - tyvärr - tråkiga saker som balans, måtta och lagom.
|
C4L
|
|
|
2012-09-18, 14:51
|
#6
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 424
|
130 kcal per 100 gram är för lite för karré.
|
|
|
2012-09-18, 15:04
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 59
|
Bitarna är ju hyffsat stora. 1,4kg fördelat på 5,5 bit (den 6e biten var rätt liten).
Så varje bit väger ca 250g. Väger verkligen benet bara ca 50g?
Om vi räknar lågt, 150g kött per 250g bit. Det ger 300gram. Näringsvärdet ska vara ca 170kcal/100gram. Det ger ca 500 kcal?
|
|
|
2012-09-18, 15:26
|
#8
|
Proteinbarskonnässör
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
130 kcal per 100 gram är för lite för karré.
|
Nu skrev han ju iofs att han skar bort mycket av fettet. Dock brukar det vara rätt knepigt då fettet i karré ofta är insprängt.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
|
|
|
|
2012-09-18, 15:45
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2012
Inlägg: 204
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
130 kcal per 100 gram är för lite för karré.
|
Inte enligt Scan, det var ju det vi prata om häromdagen, olagad dock.
Dock när ja tittar på scans hemsida så står d 170 kcal per 100, på förpackningen står d 130
Senast redigerad av itwillbe den 2012-09-18 klockan 15:49.
|
|
|
2012-09-18, 17:09
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 383
|
Som Vicarious skriver så är det mycket insprängt fett på karrén. Men tar man bort yttre fettkant och steker köttet utan att ta med skyn från stekpannan så tror jag mer att omkring 250 kcal per 100g tillagat kött är mer rimligt. Omkring 28g protein och 15g fett.
|
|
|
2012-09-18, 17:41
|
#11
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 424
|
Citat:
Ursprungligen postat av itwillbe
Inte enligt Scan, det var ju det vi prata om häromdagen, olagad dock.
Dock när ja tittar på scans hemsida så står d 170 kcal per 100, på förpackningen står d 130
|
130 kan inte stämma; även om man skär bort synligt fett så är det kött från fetare delar helt enkelt, så det går inte.
|
|
|
2012-09-18, 19:27
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: May 2005
Ort: Inte Hässleholm
Inlägg: 14 376
|
Ok det är så pass mycket alltså. Har aldrig funderat på hur mycket fett som går att skära bort men det verkar inte vara några större mängder. Jag brukar inte bry mig om att skära bort något men vill man spara på kalorierna så är det klart att man kan plocka bort det som går att plocka bort.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Tolkia
Kroppen gillar - tyvärr - tråkiga saker som balans, måtta och lagom.
|
C4L
|
|
|
2012-09-18, 20:13
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2011
Ort: Lund
Inlägg: 565
|
Enligt Scans paket så är deras karre 130kcal/100g, tycker också att det låter orimligt. Men fan vad gott det är!
Edit, såg att folk hunnit skriva samma (blind)
Senast redigerad av Jode den 2012-09-18 klockan 20:16.
|
|
|
2012-09-18, 20:29
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 383
|
Scan tycks ha väldigt deffade grisar. Karré är bäst!
|
|
|
2012-09-19, 19:55
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2012
Inlägg: 204
|
Citat:
Ursprungligen postat av Bulta
Scan tycks ha väldigt deffade grisar. Karré är bäst!
|
HAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHA Det där var nog det roligaste ja läst hahahhahaha fifan....
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 04:40.
|
    
|