Några problem med att "överäta" potatis?
Har börjat snöa in på potatis då jag ledsnat lite på ris/pasta och funderar på om det finns någon anledning att variera sin huvudsakliga kolhydratskälla mer. Jag vet ju att stekt/friterad potatis kanske inte är bra att överäta pga akrylamid, men tänker nu främst på kokt eller ugnsbakad potatis.
Hur är det med tex glykoalkaloider? Behöver man inte bry sig om det om man inte käkar gröna potatisar? Finns det något annat som man bör vara medveten om? Hur är det med sötpotatis (som förvisso inte ens är en potatis egentligen)?
Vet att det finns quinoa, matvete, bovete, bulgur, couscous osv men nu tänkte jag hålla tråden om den gyllene knölen. Vet även att potatis innehåller en försumbar mängd protein jämfört med pasta och ris.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Diomedea exulans
Det är nog helt enkelt inte min grej att upprepade gånger bli slängd i golvet så skallen och ryggen värker och att ha svettiga, håriga män som bänder runt mina armar, stryper mig och sitter på mitt ansikte.
|
Citat:
Ursprungligen postat av Yes
Bob, jag vill ligga med dig.
|
|