Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2014-06-06, 13:12   #1
Edling
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2013
Inlägg: 24
Kött problem 7 dagar tävling

Hejsan. Jag ska gå in i sista veckan innan tävlingen och har antagligen hjärnsläpp nu när jag ska göra matlådorna.

Hur fan väger jag in maten tex köttet. Innan hade jag haft samma mängd kött till alla låder men de ska jag inte ha. Kan ju inte väga köttet efter och dela på x antal låder nu längre, Hur gör jag?

Har lite panik just nu räknat konstant i 5 timmar nu och lagt upp nästa veckas schema caos


Dela gärna med er hur ni tillagar erat kött till matlådorna, steker i var låda för sig eller slänger in allt kött i ugnen och delar upp där efter?
Edling är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-06-06, 13:25   #2
Påvägneråt
Registered User
 
Reg.datum: May 2013
Inlägg: 145
Jag brukar koka en stor mängd kyckling, sen delar jag upp det och utgår efter näringsvärdet på 100gram kokt kyckling som finns i livsmedelsverketsdatabas. Eller har jag missuppfattat din fråga?
Påvägneråt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-06-06, 13:27   #3
Edling
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2013
Inlägg: 24
Nej du har rätt okej den kan jag alltså lita på ?
Edling är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-06-06, 13:33   #4
Påvägneråt
Registered User
 
Reg.datum: May 2013
Inlägg: 145
Citat:
Ursprungligen postat av Edling Visa inlägg
Nej du har rätt okej den kan jag alltså lita på ?
Den tycker jag du ska lita på ja.
Påvägneråt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-06-06, 13:33   #5
Påvägneråt
Registered User
 
Reg.datum: May 2013
Inlägg: 145
http://www7.slv.se/Naringssok/
Påvägneråt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-06-06, 14:37   #6
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Om du vet den otillagade vikten på köttet samt den tillagade vikten så kan du räkna ut förhållandet mellan dessa två. Sedan är det bara enkel multiplikation eller division om du vill räkna ut hur mycket du ska ha i varje låda.

Om en köttbit väger 1000g innan tillagning och 750g efter så vet du att förhållandet är 1/0.75.

Om du då stoppar 150g tillagat kött i en låda så är det alltså detsamma som 200g otillagat (150 delat med 0.75 = 200).
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-06-06, 15:14   #7
henrikl
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2009
Inlägg: 729
En femtedel rå kyckling är lika mycket som en femtedel tillagad kyckling...
henrikl är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)