Behöver lite hjälp eller stjälp från Kolos samlade elit!
Själv är jag ju en riktig ärketjockis av födsel och ohejdad vana, så jag svarar alldeles för bra på socker i alla former, försöker skära ner. Ett favorithatobjekt är hårdbröd, som folk inte verkar förstå att det är pest och pina (enligt mig då, kalorimässigt alltså).
I de eviga fikadiskussionerna med damerna, som alltid äter rågruta (korrekta namnet, rågknäcke? ca 350 Kcal per 100gr?), påstår jag att de lika gärna kunde äta vitt bröd (långfranska ca 260 Kcal per 100 gram).
Men damerna vägrar förstå, med motiveringen "alla vet ju att vitt bröd är onyttigt" och har mycket socker i sig, diabetiker kan inte äta vitt bröd mm, hårdbröd är alltså mycket nyttigare?
Egentligen bryr jag mig inte om damerna, men jag tycker (tror?) det är trist att de lurar sig själva, eller är det jag som har fel?
Själv har jag förpassat brödet till "lyx" eller ibland en hårdbrödmacka med makrill som uppladdning inför benpass, kan detta vara korrekt?