2011-02-27, 10:30
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: May 2008
Ort: GbG
Inlägg: 338
|
Gluten Protein
Va nyligen o köpte några limpor "Nystart Bröd" såg att det innehåller massvis med protein 26g per 100g vilket är väldigt mycket, men förmodar att allt protein kommer från vetegluten , hur "bra" är glutenprotein? förstår att det inte är fullvärdigt, men om man äter det me tex ost o mjölk , blir det fullvärdigt då ?
/R
|
|
|
2011-02-27, 12:02
|
#2
|
Symmetrisk moderator
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 842
|
Vete och därmed gluten är svagt på lysin. Med ost eller mjölk blir det komplett.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
|
|
|
2011-02-27, 12:34
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: May 2008
Ort: GbG
Inlägg: 338
|
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker
Vete och därmed gluten är svagt på lysin. Med ost eller mjölk blir det komplett.
|
Perfekt, tackar för svar
|
|
|
2011-02-27, 13:52
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2008
Inlägg: 181
|
wat.. vad kostar en limpa? och var kan man hitta detta?!
|
|
|
2011-02-27, 13:55
|
#5
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
|
Coop och ICA har det i alla fall.
|
|
|
2011-02-27, 16:48
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2010
Inlägg: 39
|
Hm, samma företag som gör det där brödet gör även pasta med otroliga 61g protein per 100g! Detta måste man ju nästan skaffa, någon som provat? Smakar det som "vanlig" pasta?
|
|
|
2011-02-27, 16:56
|
#7
|
Förslag?
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Malmö
Inlägg: 23 774
|
Citat:
Ursprungligen postat av klaluma
Hm, samma företag som gör det där brödet gör även pasta med otroliga 61g protein per 100g! Detta måste man ju nästan skaffa, någon som provat? Smakar det som "vanlig" pasta?
|
Nej, det smakar inte som vanlig pasta och konsistensen är mycket gummiaktigare. Det blir inge bra att ha med ketchup och smält ost exempelvis, men fungerar bra i pastasallader och grytor som utfyllnad. Viktigaste proteinkällornas i pastan är sojaprotein, ärtprotein, veteprotein och äggvita, i den ordningen. Det här är inte en pasta man äter för att den är god, det är någonting man använder för att få upp proteinintaget under dagen på ett matigt vis. Trevligare med pasta till maten än proteindryck. Vi har använt den i fiskgryta och ska ha den till köttfärssås i den här veckan som kommer. Kan verkligen rekommendera den om man inte är superkinkig med smak och konsistens.
__________________
Jag ger inte sjukgymnastisk rådgivning via PM. Om vi etablerat en vårdrelation svarar jag inte på PM som rör din skada: Ring mig på arbetstid.
Citat:
Ursprungligen postat av eternallord
Det krävs en bildad person för att reservera sin åsikt när man inte är tillräckligt påläst.
|
|
|
|
2011-02-28, 16:40
|
#8
|
Längtar till jul.
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 9 912
|
brukar brödet ligga bland alla andra vanliga limpor och andra bröd?
eller på någon annan avdelning? ^^
har sökt på både ICA Kvantum och Coop forum i piteå, men inte hittat det.
|
|
|
2011-02-28, 17:23
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2010
Ort: Luleå
Inlägg: 2 019
|
Vad heter tillverkaren/företaget?
|
|
|
2011-02-28, 18:38
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2010
Ort: Linköping
Inlägg: 197
|
CarbZone tror jag
|
|
|
2011-02-28, 18:46
|
#11
|
Nallemoderator
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
|
Från hemsidan
"3.4g kolhydrater per skiva. Med andra ord, för lite kolhydrater för att kunna Gi-testas."
Intressant att ett företag som sysslar med mat inte vet hur ett GI-test går till.
Jag hittar däremot ingen innehållsdeklaration på hemsidan så vad står det på påsen?
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights
"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
|
|
|
2011-02-28, 19:15
|
#12
|
Längtar till jul.
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 9 912
|
Citat:
Ursprungligen postat av z_bumbi
Från hemsidan
"3.4g kolhydrater per skiva. Med andra ord, för lite kolhydrater för att kunna Gi-testas."
Intressant att ett företag som sysslar med mat inte vet hur ett GI-test går till.
Jag hittar däremot ingen innehållsdeklaration på hemsidan så vad står det på påsen?
|
Hittade detta:
Innehåller: Vatten, vetegluten, vetemjöl, ägg, havrefiber, solrosfrö, vegetabilisk olja av raps, vinäger, jäst och salt.
Per 100g; 26g protein, 15g kolhydrat, 11g fett, 6g kostfiber
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:39.
|
    
|