Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2011-02-18, 20:20   #1
Thrower
Registered User
 
Throwers avatar
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: Alingsås
Inlägg: 161
Fläskytterfilé innehållsförteckning

Hej!

Undrar lite över innehållet i fläskytterfilé. Nån som har koll på Kcal, p/k/f ?

http://www.lidl.se:80/cps/rde/xchg/S...6714_14487.htm

Och en fråga till... har jag förståt rätt i att det är vägd mängd INNAN tillagning som man ska gå på? 400 g som blir till 350 g vid tilllagning ska med andra ord ändå räknas med det innehåll som motsvarar 400 g?

Thanks!
Thrower är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-02-18, 20:24   #2
smalis
what up yo
 
smaliss avatar
 
Reg.datum: Sep 2006
Inlägg: 282
Citat:
Ursprungligen postat av Thrower Visa inlägg
Hej!

Undrar lite över innehållet i fläskytterfilé. Nån som har koll på Kcal, p/k/f ?

http://www.lidl.se:80/cps/rde/xchg/S...6714_14487.htm

Och en fråga till... har jag förståt rätt i att det är vägd mängd INNAN tillagning som man ska gå på? 400 g som blir till 350 g vid tilllagning ska med andra ord ändå räknas med det innehåll som motsvarar 400 g?

Thanks!
Ja.
smalis är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-02-18, 20:25   #3
anton2000
Registered User
 
anton2000s avatar
 
Reg.datum: Apr 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 912
Jag har också handlat upp ett lager från Lidl
Räknar på dom här värdena på fläskytterfilé alltså ca 100 kcal/100g:
http://www.nybergsdeli.se/flaskkott-bit
Lär inte skilja särskilt mycket från märke till märke och japp otllagad är det som gäller vid räknandet.
anton2000 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-02-18, 20:26   #4
Thrower
Registered User
 
Throwers avatar
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: Alingsås
Inlägg: 161
Citat:
Ursprungligen postat av smalis Visa inlägg
Ja.
Okej, då har jag räknat fel när jag har käkat kycklingfilé. De tappar ju typ 20% vikt från att ha varit i frysen tills de kommer ut ur ugnen.

Nice, ja det är bara att bunkra upp när det går
Thrower är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-02-18, 20:27   #5
Inge Enveten
Registered User
 
Inge Envetens avatar
 
Reg.datum: Mar 2008
Ort: Malmö
Inlägg: 2 552
Fanns inte på Lidlen jag var på senast dock även andra riktigt bra erbjudande vad gäller kött på Lidl denna vecka. Kassler, blandfärs med mera.
Inge Enveten är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-02-18, 20:28   #6
Thrower
Registered User
 
Throwers avatar
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: Alingsås
Inlägg: 161
Tack för länken Anton!
Thrower är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-02-18, 20:29   #7
Thrower
Registered User
 
Throwers avatar
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: Alingsås
Inlägg: 161
Citat:
Ursprungligen postat av RockyBalboa Visa inlägg
Fanns inte på Lidlen jag var på senast dock även andra riktigt bra erbjudande vad gäller kött på Lidl denna vecka. Kassler, blandfärs med mera.
Jodå, det ska finnas! Jag köpte på mig några kilo

Men nån blandfärs såg jag icke får bli en tripp dit imorgon igen
Thrower är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-02-18, 21:09   #8
Sheogorath
Förslag?
 
Sheogoraths avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Malmö
Inlägg: 23 774
Om man steker riktigt fett kött kan en inte-obetydlig mängd fett stanna kvar pannan. Vill man veta hur mycket fett som fastnat så är det bara att väga pannan före och efter stekning. Med magert kött är det helt försumbart men som sagt vid stekning av fetare kött kan det bli en hel del kalorier som försvinner.
__________________
Jag ger inte sjukgymnastisk rådgivning via PM. Om vi etablerat en vårdrelation svarar jag inte på PM som rör din skada: Ring mig på arbetstid.

Citat:
Ursprungligen postat av eternallord Visa inlägg
Det krävs en bildad person för att reservera sin åsikt när man inte är tillräckligt påläst.
Sheogorath är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-02-18, 21:11   #9
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Fläskytterfilé åt jag i söndags. Jag och min polare gjorde det i ugn och åt med Hasselbackspotatis. Det rekommenderas, superenkelt och mycket gott. Enda lite svåra momentet är väl att skära potatisen.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-02-18, 21:23   #10
noob76
Registered User
 
noob76s avatar
 
Reg.datum: Feb 2011
Ort: Linköping
Inlägg: 433
SKiljer en del mellan fabrikaten tyvärr , exempelvis kycklingfile fryst ligger mellan 90 och 120 kcal per 100 gram. Lidls solängen 90kcal och kungsfågel 120 - jag antar att solängen injicerar mer vatten i sina fileer innan de styckfryses.
noob76 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-02-18, 21:28   #11
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Citat:
Ursprungligen postat av noob76 Visa inlägg
SKiljer en del mellan fabrikaten tyvärr , exempelvis kycklingfile fryst ligger mellan 90 och 120 kcal per 100 gram. Lidls solängen 90kcal och kungsfågel 120 - jag antar att solängen injicerar mer vatten i sina fileer innan de styckfryses.
Fast i fläskfile sprutas det inte in något vatten så där lär det inte skilja särskilt mycket mellan olika märken.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-02-18, 21:45   #12
Neronin
Registered User
 
Neronins avatar
 
Reg.datum: Mar 2010
Ort: VMO
Inlägg: 85
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
Fläskytterfilé åt jag i söndags. Jag och min polare gjorde det i ugn och åt med Hasselbackspotatis. Det rekommenderas, superenkelt och mycket gott. Enda lite svåra momentet är väl att skära potatisen.
Släng i lite palsternacka, morötter, paprika och toppa med lite färsk salvia så rekommenderar du den ännu mer!
__________________
Signatur
Neronin är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-02-18, 22:04   #13
isterbuk
Geekboy
 
isterbuks avatar
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Örebro
Inlägg: 1 003
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
Fläskytterfilé åt jag i söndags. Jag och min polare gjorde det i ugn och åt med Hasselbackspotatis. Det rekommenderas, superenkelt och mycket gott. Enda lite svåra momentet är väl att skära potatisen.
Ett tips! Lägg potatisen i en sked och sen skär igenom potatisen tills det tar stopp, det brukar fungera utmärkt för mig när jag gör hasselbackisar
__________________
Don't Look Back in Anger

Citat:
Ursprungligen postat av Candydarling Visa inlägg
någon som har någon aning om vad vikten på en kebabrulle ligger på? ungefärligt?
Citat:
Ursprungligen postat av frambogir Visa inlägg
Med eller utan folie?
isterbuk är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-02-19, 00:03   #14
Thrower
Registered User
 
Throwers avatar
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: Alingsås
Inlägg: 161
Massa tips på köpet fick man här! Tack allihopa!
Thrower är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-02-19, 01:41   #15
Hejnomax
Registered User
 
Hejnomaxs avatar
 
Reg.datum: May 2008
Inlägg: 505
Fläskytterfile är alltså ett nytt namn på det som brukar kallas fläskkotlett.
Hejnomax är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)