Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2010-08-11, 16:40   #1
cero
Registered User
 
ceros avatar
 
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 956
Äta grönsaker med maten, eller separat?

Undrar om det finns några fördelar med att äta grönsaker till maten om man jämför med att äta dom separat. Själv brukar jag äta det separat eftersom att det bara tar upp en massa plats i magen när man vill få i sig mycket energi, och en sallad kan man alltid kasta ihop på något minut. Tänker på att det kanske finns vitaminer/mineraler som kompletterar varandra när man äter det i en komplett måltid tex. Vad säger ni?
cero är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-08-11, 17:12   #2
capron
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2009
Inlägg: 343
Enligt Ori ( warrior diet ) börjar man med med fördel med grönskar och kolhydraterna för att starta igång magen. Vet att det finns en kost som bara byggde på det där med hur man skulle komplimentera maten inget jag tro på direkt.
capron är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-08-11, 17:20   #3
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
Kvittar i det stora hela.
Men vad är en sallad för något?

Vilket dröm att få ha det så att man tycker det tar upp onödig plats. Är motsatt anledning som jag äter grönsaker till maten. För att det ska ta plats så man kanske ska få känna någon lite mättnadskänsla efter maten, även om det bara är kortvarig
__________________
Instagram fredriksoderberg
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-08-11, 17:30   #4
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 860
Beta-karoten och många andra antioxidanter i grönsakerna behöver fett för att absorberas. Antingen tar du en fet dressing till grönsakerna eller så tar du grönsakerna till maten.

Det är upp till dig.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-08-11, 20:08   #5
cero
Registered User
 
ceros avatar
 
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 956
Sallad är lite av varje grönsak jag hittar i kylskåpet.

Är fettet allt man behöver tänka på, Sverker?
cero är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-08-12, 05:43   #6
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 860
För at komma åt antioxidanterna från grönsakerna ska de vara kokta.

Att komma åt lykopen i tomat är nästan omöjligt medan den ligger lättillgänglig i tomatpurén. Beta-karotenet från råa morötter når vi inte men kokta eller blancherade morötter går bra.


Finns massor med djupfrysta grönsaker som passar utmärkt i en sallad med dressing.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 23:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)