2010-06-24, 11:37
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2007
Inlägg: 174
|
Glömt kött framme en dag
Glömde ett kilo fläskkarré framme igår och upptäckte det nyss. Köpte det djupfryst igår, i en tillsluten plastförpackning, som det har legat kvar i. Vad tror ni om statusen för detta kött? Jag har ingen större koll på dylikt alls, egentligen. Går det att äta? Vad händer med köttet när dylikt sker? Vad ska jag göra? Rädda mig. Har så'n jävla ångest och skräck över detta att jag snart kräks.
|
|
|
2010-06-24, 11:38
|
#2
|
å nej, måste man komma på en ny text igen
Reg.datum: Oct 2007
Ort: uppsala
Inlägg: 20 423
|
Den har väl tinat upp lagom till nu kanske?
|
|
|
2010-06-24, 11:44
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2007
Inlägg: 174
|
Citat:
Ursprungligen postat av ceejay
Den har väl tinat upp lagom till nu kanske? 
|
Självklart. Var nog upptinat efter 5-6 timmar eller nå't... 24 timmar har det ju stått framme nu, ca.
|
|
|
2010-06-24, 11:47
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Göteborg
Inlägg: 4 160
|
Jag skulle nog ätit det.
|
|
|
2010-06-24, 11:47
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Surahammar
Inlägg: 23
|
Citat:
Ursprungligen postat av Tom Warrior
Självklart. Var nog upptinat efter 5-6 timmar eller nå't... 24 timmar har det ju stått framme nu, ca.
|
Luktar den illa? Om nej, tillaga ordentligt och hoppas på det bästa  Har alltid funkat för mig
|
|
|
2010-06-24, 11:49
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2006
Ort: Spettkakeland
Inlägg: 4
|
Det skall inte vara någon fara. Lukta på det, om det inte luktar surt så är det bara att tillaga och äta.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av eternallord
Alla städer har taskiga område och dåliga människor, men Helsingborg bär på något unikt, en kollektiv infektion av pissig attityd.
|
|
|
|
2010-06-24, 11:53
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2010
Inlägg: 0
|
Det är nog lungt.
|
|
|
2010-06-24, 11:54
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2007
Inlägg: 174
|
Låter ju fantastiskt detta. Om det nu är så att det luktar surt, vad kan hända om jag äter det isf? Jag kräks, får magproblem, etc? Eller blir min mage populerad av en parasitpopulation som förstör hela mitt näringsupptagningssystem och får mig att gå under så småningom? Ungefär vilka krafter har jag att göra med?
|
|
|
2010-06-24, 11:55
|
#9
|
tuff shit
Reg.datum: May 2005
Ort: Skåné
Inlägg: 2 528
|
Citat:
Ursprungligen postat av svass
Det skall inte vara någon fara. Lukta på det, om det inte luktar surt så är det bara att tillaga och äta.
|
Imho luktar allt fläskkött som inte är färskt surt och allmänt illa.
__________________
IN SOILWORK we trust
|
|
|
2010-06-24, 11:55
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: May 2005
Inlägg: 2 067
|
Mört och fint och fantastisk måltid.
Eller lite rännskita.
Bara att hålla tummarna, luktar det på något sätt illa så släng skiten.
|
|
|
2010-06-24, 11:56
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2007
Inlägg: 174
|
Citat:
Ursprungligen postat av krellik
Mört och fint och fantastisk måltid.
Eller lite rännskita.
Bara att hålla tummarna, luktar det på något sätt illa så släng skiten.
|
Jag äter hellre upp det och får lite magproblem än slänger det. Alltså, är det rent ut sagt farligt att äta det? Isf undviker jag det. Men om det bara ger lite smärta äter jag det.
|
|
|
2010-06-24, 11:57
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: May 2005
Inlägg: 2 067
|
Citat:
Ursprungligen postat av hahavaffan
Imho luktar allt fläskkött som inte är färskt surt och allmänt illa.
|
Ingen parfym man skulle vilja ha på sig kanske, men äter man det ofta så kan man kanske skilja på hur det luktar normalt och nån liten annan lukt...
|
|
|
2010-06-24, 11:58
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2010
Ort: Göteborg, Alingsås
Inlägg: 2 621
|
Jag åt en bit halvrått kött förra sommaren och blev ordentligt magsjuk i 5 veckor. Inte samma sak som ifall du steker upp ditt kött, men ja.. värt att tänka på
__________________
Avdankad Gymråtta
|
|
|
2010-06-24, 12:00
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2007
Inlägg: 174
|
Citat:
Ursprungligen postat av Numse
Jag åt en bit halvrått kött förra sommaren och blev ordentligt magsjuk i 5 veckor. Om du vill riskera det för 70 spänn (?) så kör på 
|
Fy fan, det undviker jag ju helst. Vore mycket nedsligt. Men jag ska ju tillaga det väl, inte så att jag äter massproducerat sunkmatbutiksfläskkött rare/rått.
|
|
|
2010-06-24, 12:04
|
#15
|
#curl4lajf
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 13 880
|
Tillaga det nu och frys sedan in den lagade maten, om du inte kan äta upp allt idag/imorn. Du känner direkt när du öppnar förpackningen om det är oätligt.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av ceejay
Mela, jag gillar dig.
|
Citat:
Ursprungligen postat av Nattljus
Jag älskar henne, så jag vinner 
|
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 02:39.
|
    
|