Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2010-04-15, 17:44   #1
myrhus
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2008
Inlägg: 265
Värma keso? (kort)

Försvinner typ proteinet i keson om man värmer upp den? tack!
myrhus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-15, 18:03   #2
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Givetvis inte. Då skulle proteinet redan vara borta
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-15, 18:08   #3
Hbgjjgjh
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2009
Inlägg: 9
Kan det verkligen vara gott med varm keso? Något man borde prova?
Hbgjjgjh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-15, 18:10   #4
stafh
Registred User
 
stafhs avatar
 
Reg.datum: May 2005
Inlägg: 1 081
Citat:
Ursprungligen postat av Hbgjjgjh Visa inlägg
Kan det verkligen vara gott med varm keso? Något man borde prova?
Inte bara kanske men man kan ju ha det i någon maträtt som äts varm.
__________________
The young are simply too dumb to live, the old are weak and unclean
The ones in the middle, they also must die - their ways are obtuse and obscene
stafh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-15, 18:10   #5
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av Hbgjjgjh Visa inlägg
Kan det verkligen vara gott med varm keso? Något man borde prova?
Beror ju på vilken maträtt. Keso i gratänger är supergott, funkar bra att blandai köttfärsröra t.ex. Kesokaka har jag ännu aldrig provat men det verkar sjukt gott.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-15, 18:11   #6
mikaelj
Vrickad & älskvard
 
mikaeljs avatar
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Nära 2:ans ändhållplats söderut
Inlägg: 21 094
I vegetarisk lasagne är det gott att använda en blandning av spenat, tomatkross och keso som sås.
__________________
Träning! | jwzrd: Efter det där inlägget får du ligga med mig mikaelj!
Scratch89: Du verkar tro att vi alla blir lite hårda i byxan av att dränka oss i sockerlösning. | stevebc: 85 kg extra i dips? Nu är du skäggstark på riktigt! Karlos: Ditt sista marklyft var något av det coolaste jag sett i styrkelyftsväg live. | camilla: du är en extrem teoretiker och totalt känslokall.
mikaelj är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-15, 18:26   #7
Civilrätt
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 150
brukar baka pajer och bullar med keso, superduper
Civilrätt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-15, 18:32   #8
Nils.R
Klär i skinnrock
 
Nils.Rs avatar
 
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 1 340
Ostkaka gjord på keso är toknice med
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Piranha Visa inlägg
LOL, du vet så väl vad du skall göra med vägkonen.
PB/Mål 2013 BP:140(150)/150(160) KB:190/220 ML:265/300


Tränar i skinnrock // Göteborg Kraftsportklubb
Nils.R är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-15, 18:37   #9
Ean
Registered User
 
Eans avatar
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Göteborg
Inlägg: 346
Jag har hört någonstans att proteinet "dör" eller "tappar funktion" till viss del i värme. Låter konstigt, kan någon klargöra? Man kan ju köpa "värmetåligt" protein så någon sanning borde det väl vara?
Ean är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-15, 18:58   #10
Ristretto
Risotto
 
Ristrettos avatar
 
Reg.datum: Oct 2009
Inlägg: 5 687
Protein denaturerar väl till viss del när det blir bränt, exempelvis vid stekning av plättar så lämpar sig inte vassleprotein i smeten lika bra som kasein som tål värmen bättre.
__________________
Journal: Scuderia Gluteus
Ristretto är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-15, 19:01   #11
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 831
Värme denaturerar protein och enskilda aminosyror kan förstärs, t e x när ytan bränns på pannkakan eller köttbiten.

Nu är kaseinproteinet i keso redan kraftigt denaturerat så mer värme kommer bara leda till att ostkornen drar ihop sig ännu mer och blir grynigare.

Aminosyrorna ligger faktiskt rätt skyddat i keso så de förstörs inte ( så mycket ).
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-15, 20:03   #12
stafh
Registred User
 
stafhs avatar
 
Reg.datum: May 2005
Inlägg: 1 081
Denatureringen i sig försämrar inte proteinupptaget.
__________________
The young are simply too dumb to live, the old are weak and unclean
The ones in the middle, they also must die - their ways are obtuse and obscene
stafh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-15, 20:03   #13
jikajd
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2007
Inlägg: 153
Bygg en standard omelett, fyll den med keso, chorizo-salami och peppar-salami
jikajd är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-15, 20:48   #14
kalaskonrad
Registered User
 
kalaskonrads avatar
 
Reg.datum: Nov 2009
Inlägg: 444
Keso ovanpå på hemmagjorda pizzor, där keson följer med i ugnen, är sjukt nice.
kalaskonrad är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-15, 21:01   #15
Helena E
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2010
Ort: Linköping
Inlägg: 51
Varma mackor med keso:

Bröd
Smör
Ost
Skivad kyckling
Purjolök
Senap
Keso
Ananas
Tomat
Oregano

In i ugnen!
Ut ur ugnen!

ÄT!!!
Helena E är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)