Sojabönor och andra bönor.
Det enklaste är nog att göra en köttfärsås och sen slänga i de färdigkokta bönorna på slutet.
Kalla och kokta så går det att lägga ner dem i en sallad med äpple, russin, bönor samt en vinigrett av balsamvinäger, olivolja, socker, salt och några typer av kryddor.
Bönor brukar dyka upp i de flesta typer av gryter jag gör men även som tillbehör till kyckling eller annat kött. Här får man se till att krydda på ett bra sätt så att de får en kul smak, brukar använda olika kryddor varje gång men vitlök, curry, oregano eller kebabkrydda funkar alltid tycker jag.
Här finns det recept på vegetariska alternativ samt koktiden för sojabönorna.
http://stp.ling.uu.se/~zrajm/mat/vegomat2.html#Soja_ och majsgryta
Blötlägg över natten och ställ gärna bönorna i kylen då de tydligen jäser lätt.