För någon vecka sen insåg jag att tonfisk innehåller stora mängder
protein (25%). Och är allmänt behändigt att tillaga då detta endast
utförs genom att öppna konservburken och börja sleva
Har dock läst i en dagstidning för länge länge sedan att det inte är
att rekommendera att äta tonfisk på regelbunden basis (käkar en burk till lunch varje vardag) i och med att den
kan innehålla för höga halter av olika miljögifter.
Kollade på SLVs-hemsida och hittade det här:
http://www.slv.se/grupp1/Mat-och-nar.../Rad-om-fisk//
"Kvicksilver kan finnas i abborre, gädda, gös och lake och i stora rovfiskar som
färsk tonfisk, svärdfisk, stor hälleflundra, haj och rocka. Tonfisk på burk tillhör en annan art än den som säljs färsk och innehåller inte höga halter kvicksilver."
Har tagit detta med gifter i tonfisk som BS förut. Men nu undrar jag
om någon här inne har koll på detta? Eller har någon erfarenhet att dela med sig av?
Tack på förhand