köttkvalitet - vad är det egentligen som avgör?
Det här är något som intresserar mig, det är ju en viss skillnad på kött och kött. Vart det kommer ifrån, vilken mat djur får, vilket typ av gris, kyckling, etc, som säljs. Hur det har behandlats efter slakten, om man gjort något för att få köttet att se fräschare ut, om man pumpat in vatten och saltlösning före nerfrysning, osv.
Jag köper mycket av min mat nerfryst, då speciellt kycklingfilé eftersom det i regel är mycket billigare då och som student så snålar man gärna.
Jag blev väldigt förvånad när jag skulle laga mat och såg att det var väldigt stor skillnad i utseende på billig dansk kycklingfilé (finess) och svensk kycklingfilé (kungsfågeln). De båda företagen har tillsatt ungefär samma mängd salt & sockerlösning, men de ser helt olika ut (kolla bild). Har kungfågeln på något sätt behandlat köttet för att få det att se fräschare ut, eller vad kan det tänkas bero på?
|