Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2008-03-26, 21:04   #1
nionittisexan
Registered User
 
nionittisexans avatar
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: Vasastan - Sthlm
Inlägg: 19
Frysta laxbitar

Har börjat äta lite mer fisk emellanåt , skulle köpa såna där frysta laxbitar det skiljer rätt mycke i pris på dem ( var på prisextra dom hade 2 sorter ) findus och nå lobster chumlaxfile findusen kosta 79:- pkt medan den andra kosta straxunder 40:- alltså halva priset hur mycke kan det skilja på dessa ? laxfile som laxfile tycker jag? eller har jag fel , det jag kunde se på oinnehållsförteckning som skiljer är att findus har specat omega-3 fettet i sin o det hade inte den andra utan bara skrivit fett.. vilka brukar ni köpa ?
nionittisexan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-03-26, 21:13   #2
Scratch89
Klädsamt knubbig
 
Scratch89s avatar
 
Reg.datum: Dec 2004
Ort: Strömmensberg, Göteborg
Inlägg: 19 906
Det är inte skillnad på storlek på paketen? Du ska alltid titta vad det kostar per kilogram, och inte per förpackning.
Jag köpte mina laxfiléer på Willys när det var kampanj. Laxfilé med 4% fett och 22 gram protein för runt 50 kr/kg. Tillsammans med lite mos, citron, morötter och broccoli blir det så optimalt att jag blir lite svettig i handflatorna!
__________________
Leg. fysioterapeut.
Skribent på Styrkelabbet
Scratch89 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-03-26, 21:19   #3
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Oftast är vildlax magrare än odlad lax. Problemet är dock att du inte med säkerhet kan ha koll på fettkvalitén hos den odlade laxen (något du kan vara säker på hos vildlaxen), den beror helt på vad odlarna valt att mata sin fisk med.

Fiskfoder lär ge gynnsam fettsammansättning, kraftfoder baserat på t.ex. majs kommer vara desto sämre. Så även om jag tror att fodret oftast väljs för att ge liknande fettsammansättning som den vilda kan man ju inte vara helt säker.

Vildlaxens fetthalt varierar ju dessutom under året förstås, likt all fet fisk.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-03-26, 22:12   #4
Cohen
Registered User
 
Cohens avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 1 414
Lax är inte allltid lax. Ibland säljs chumlax under flask flagg som "lax". Riktig lax (Salamo salar) och chumlax är olika fiskarter. Den senare fångas oftast vilt i Stilla havet och är magrare och billigare.

Varierar själv mellan sorterna. Chumlaxen är billigare, laxen är godare. Chumlaxen är magrare (bra vid deff).
Cohen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-03-26, 23:29   #5
Sparrisen
Registered User
 
Sparrisens avatar
 
Reg.datum: Dec 2003
Ort: Södertälje
Inlägg: 2 573
Findus frysta är annars ett bra val!

Antingen steker du dem (de skinnfria) i stekpannan med salt och peppar, eller så köper du med skinn och lägger dem i en form på en "bädd" av grovsalt (skinnet neråt såklart) och slänger in i ugnen. Kanongott!
__________________
Nick Auger och Brad Wannabe...
Sparrisen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-03-30, 10:15   #6
Ronja
Registered User
 
Ronjas avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Ort: Södermalm Sthlm
Inlägg: 828
Hur är det egentligen med fetthalten i lax alltså skillnaden tex om man köper findus eller tex Rasco, det står olika näringsvärden på dem(13g fett i findus o 9.9g i rasco) ger de olika foder eller vad beror det på? Är det egentligen nån skillnad eller har de bara gjort sina näringsberäkningar på olika tid av året?
__________________
*Det ordnar sig alltid! *
Ronja är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-03-30, 10:20   #7
WHITEFOLKS
Registered User
 
WHITEFOLKSs avatar
 
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 4 745
Du skulle ju kunna läsa Eddie Vedders post i tråden.
WHITEFOLKS är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-03-30, 15:21   #8
egge
Det var en gång en tråd-master!
 
egges avatar
 
Reg.datum: Jun 2005
Ort: E4 Norr
Inlägg: 952
Enkelt tillagningstips: Pensla på sötsur sås (asiens ketchup eller vad det nu brukar stå på flaskan) och skicka in det i ugnen på ca 220 i en halvtimme (tid beror givetvis på storlek). Ät med ris och sötsur sås. Enkelt men ack så gott. Lax är fan den godaste råvaran.

//Legitimerad Laxälskare (LL)
__________________
Tacka vet jag konstruktivt livsknarkande. - Doctor Snuggles

Fanns aldrig i kravspecifikationen att livet skulle vara rättvist. Försent att koda om allting nu så vi får fortsätta simulationen. Kanske kan vi patcha? - stridis
egge är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)