Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2011-03-29, 12:29   #1
JacobHeitmann
Registered User
 
JacobHeitmanns avatar
 
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 1 355
Förhållandet på omega-6 och omega-3 ur ett evolutionistiskt synsätt

Citat:
Abstract
Anthropological and epidemiological studies and studies at the molecular level indicate that human beings evolved on a diet with a ratio of
omega-6 to omega-3 essential fatty acids (EFA) of ~1 whereas in Western diets the ratio is 15/1 to 16.7/1. A high omega-6/omega-3 ratio, as is
found in today’s Western diets, promotes the pathogenesis of many diseases, including cardiovascular disease, cancer, osteoporosis, and inflammatory and autoimmune diseases, whereas increased levels of omega-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA) (a lower omega-6/omega-3 ratio),
exert suppressive effects. Increased dietary intake of linoleic acid (LA) leads to oxidation of low-density lipoprotein (LDL), platelet aggregation,
and interferes with the incorporation of EFA in cell membrane phospholipids. Both omega-6 and omega-3 fatty acids influence gene expression.
Omega-3 fatty acids have anti-inflammatory effects, suppress interleukin 1β (IL-1β), tumor necrosis factor-α (TNFα) and interleukin-6 (IL-6),
whereas omega-6 fatty acids do not. Because inflammation is at the base of many chronic diseases, dietary intake of omega-3 fatty acids plays an
important role in the manifestation of disease, particularly in persons with genetic variation, as for example in individuals with genetic variants at
the 5-lipoxygenase (5-LO). Carotid intima media thickness (IMT) taken as a marker of the atherosclerotic burden is significantly increased, by
80%, in the variant group compared to carriers with the common allele, suggesting increased 5-LO promoter activity associated with the (variant)
allele. Dietary arachidonic acid (AA) and LA increase the risk for cardiovascular disease in those with the variants, whereas dietary intake of
eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA) decrease the risk. A lower ratio of omega-6/omega-3 fatty acids is needed for the
prevention and management of chronic diseases.
Because of genetic variation, the optimal omega-6/omega-3 fatty acid ratio would vary with the
disease under consideration
http://www.direct-ms.org/pdf/Nutriti...ratio%2006.pdf
__________________
Frukterianen på Anabola
Instaderp
JacobHeitmann är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-29, 13:12   #2
stevebc
Registered User
 
stevebcs avatar
 
Reg.datum: Mar 2005
Ort: Göteborg
Inlägg: 6 570
Ja. Det är därför vi ska äta mer fet fisk och mindre fett från boskap/växter.
__________________
Journalen: Vägen mot 670 i klassisk styrkelyft | 217,5-142,5-270 | 630
Citat:
Ursprungligen postat av hurril Visa inlägg
Vuxna människor slänger sig på marken och håller sig över smalbenet som de bögigaste av italienska fotbollsspelare över att en halvfull dansk rispat lite blyerts i en tidning.
Citat:
Ursprungligen postat av Sniggel Visa inlägg
Du kan likna "det moderna samhället" vid "the Borg" och att alla kommer att bli assimilerade
stevebc är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)