Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2007-07-10, 10:06   #1
Shamrock
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2005
Inlägg: 114
Räkna ut näringsinnehåll på recept?

Hej

Har något ett bra sätt att räkna ut näringsinnehållet i ett recept. T.exett bröd, en kaka eller liknande.

Vad jaga gjorde var att räkna ihop alla ingredienser med någon energi/näring, räknade alltså inte med vatten och kryddor. Sedan tog jag det färdiga brödet och vägde det.(657g)

657g (brödets vikt)
Näringen som fanns i de ihopräknade ingredienserna.
Kolhydrater: 286
Proteiner: 68
Fett: 33

Delade sedan makron med 6,57 för att få energin per 100 g. Blev såhär

Per 100g bröd:
43,5 K
5,02 F
10,3 P

Kan någon svara på om jag har gjort rätt som struntade i vattnet? eller försvinner det kanske inte i ugnen. Någon som vet hur man gör
Shamrock är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-10, 11:09   #2
Kimball
Registered User
 
Kimballs avatar
 
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 351
Fett innehåller ~9kcal, och protein/kolhydrater ~4kcal. Sen är det bara att räkna.
Kimball är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-10, 12:28   #3
Ironwoman
Registered User
 
Ironwomans avatar
 
Reg.datum: Sep 2006
Inlägg: 490
Rätt
Ironwoman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-10, 13:31   #4
Shamrock
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2005
Inlägg: 114
Citat:
Ursprungligen postat av Kimball Visa inlägg
Fett innehåller ~9kcal, och protein/kolhydrater ~4kcal. Sen är det bara att räkna.
haha nähä?? va inte riktigt min fråga men men man kan inte alltid få som man vill.

Undrade om vattnet i degen påverkade brödets färdiga vikt, isåfall så skulle man få i sig mindre näring när man väger upp 100g bröd.
Shamrock är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-10, 13:33   #5
Shamrock
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2005
Inlägg: 114
Citat:
Ursprungligen postat av Ironwoman Visa inlägg
Rätt
woho då kan man ju börja baka kakor igen , men ändå ha koll på hur mycket makro man får i sig. Sååå! tråkigt att köpa färdiglagade bakelser, smakar inge gott.
Shamrock är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-07-10, 20:58   #6
Cohen
Registered User
 
Cohens avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 1 414
Citat:
Ursprungligen postat av Shamrock Visa inlägg
haha nähä?? va inte riktigt min fråga men men man kan inte alltid få som man vill.

Undrade om vattnet i degen påverkade brödets färdiga vikt, isåfall så skulle man få i sig mindre näring när man väger upp 100g bröd.
Om vattnet dunstar eller inte spelar ju ingen roll när du ska räkna ut näringsvärdet. Du vet hur mycket energi du har "använt" (summan av alla energigivande ingredienser) och du vet hur mycket det färdiga brödet väger. Dividera det totala energiinehållet med vikten på brödet och thats it, inte svårare än så. Om vattnet finns kvar väger ju brödet mer, och får således mindre kcal per viktenehet jämfört med om vattnet dunstat.
Cohen är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)