Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2007-01-26, 08:06   #1
Prowler
Registered User
 
Prowlers avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Inlägg: 295
Sås till grönsaker

Hej!

Skulle behöva recept på en superenkel, nyttig sås att ha till mina grönsaker. Brukar tina frysta grönsaker i mikron, men det blir rätt tråkigt att äta som det är tycker jag. Kan man göra något passande med typ kesella, youghurt + kryddor? Jag har noll fantasi när det gäller mat så idéer mottages tacksamt.

Tack på förhand!
Prowler är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-01-26, 08:38   #2
Danny Devito
Registered User
 
Danny Devitos avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 5 055
Tzatziki-sås, en skvätt olivolja + kryddor piffar upp salladen ordentligt
Danny Devito är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-01-26, 08:50   #3
pia
Registered User
 
pias avatar
 
Reg.datum: Aug 2005
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 210
Blanda kesella med sambal, sweetchili, vitlök och citronpeppar. Det är min favorit just nu som jag äter till allt. Annars funkar också med en vinegrätt på olja, vinäger, salt och peppar och eventuellt vitlök eller färska kryddor. Mixa ihop kesella med basilika och eventuellt lite salt och peppar. Mixa basilika med olivolja. Ca 1/2 dl olivolja, saft från 1/2 citron, rivet citronskal från en citron, salt , peppar. Låt stå och dra i kylskåpet så att det tar smak.
pia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-01-26, 09:08   #4
Ayla
Registered User
 
Aylas avatar
 
Reg.datum: Jul 2006
Inlägg: 388
Mixa ihop 1/2 avokado, 1/2 dl keso mini, 1 vitlöksklyfta och 3 msk lättyoghurt. Det blir hur gott som helst!
Ayla är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-01-26, 09:15   #5
Prowler
Registered User
 
Prowlers avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Inlägg: 295
Tackar för förslagen! Hur länge håller sig en sås på kesella eller youghurt? Några dagar i kylen? Vore prima om jag kunde blanda ihop en större mängd på en gång.
Prowler är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-01-26, 09:33   #6
pia
Registered User
 
pias avatar
 
Reg.datum: Aug 2005
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 210
Citat:
Ursprungligen postat av Prowler Visa inlägg
Tackar för förslagen! Hur länge håller sig en sås på kesella eller youghurt? Några dagar i kylen? Vore prima om jag kunde blanda ihop en större mängd på en gång.
Jag har gjort kesella för upp till 4 dagar och det har funkat. Så länge yoghurten inte har gått ut borde det gå bra.
pia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-01-26, 17:15   #7
o.z.z
Registered User
 
o.z.zs avatar
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 599
brukar blanda kvarg med chillikrydda...snabbt o enkelt
o.z.z är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 14:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)