Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2003-02-07, 21:12   #1
XoRRo
Junior Medlem
 
XoRRos avatar
 
Reg.datum: Dec 2002
Ort: Haninge/Stockholm
Inlägg: 14
Lågt GI

Jag kom precis att tänka på en sak. Har tidigare läst någonstans att för ett bröd ska få ett lågt GI,så måste kornen i brödet vara hela. Och det verkar iofs ganska logiskt, t ex Psylliumfrön fungerar ju på samma sätt. Det jag då undrar över är att man äter ju brödet skivat och kornen är ju då inte hela längre(i a f inte i nått bröd jag sett). Så... hmm... Nån som kan förklara det för mig? Frågan kanske inte var super bra formulerad, men ni förstår nog vart jag försöker komma...

Tack på förhand!
XoRRo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-02-07, 21:31   #2
Mallan
"livsnjutare"
 
Mallans avatar
 
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Sverige
Inlägg: 1 019
Jag tror att när man pratar om hela och söndermalda frön tänker man främst pa hur de är behandlade.
Ta tex mjöl..det finns en mängd olika sorter. Fran grövre till mer finmalda sorter. De grövre har lägre GI än de finare sorterna.
Ju mer man behandlar och "skalar av" fröna dessto mindre behöver kroppen jobba för att smälta/fa ut näringen. Fettet som finns i fröna bidrar nog ocksa till det lägre GI värdet.

Fullkornsbröd (hela frön) har lägre GI än vanlig rostbröd eller baguette.
Tror inte att GI värdet paverkas av att brödet är skivat eller att du skivar det. Kan dock inte lova det. Kanske frisätts vissa ämnen i samband med "delningen"!?!?

Näe, nu far nagon annan ta över innan jag svamlar bort mig totalt.
__________________
"börjar om på nytt..."

FAIRING Sports Nutrition
Mallan är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 00:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)