Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-11-25, 17:16   #1
Isabella
Registered User
 
Isabellas avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Ort: rågsved
Inlägg: 731
grovt rågmjöl

kan man baka på endast det mjölet? eller måste man ha vetemjöl? ska nämligen baka havrescones men har inget vetemjöl hemma...
Isabella är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-11-25, 17:18   #2
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
Visst kan man, men antingen blir resultatet ett vedträ eller så faller det i bitar. Grovt rågmjöl har inte speciellt bra bakegenskaper för sig.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-11-25, 17:20   #3
eleni
Kissemiss
 
elenis avatar
 
Reg.datum: May 2006
Ort: Lund
Inlägg: 3 931
Inte att rekommendera, jag försökte mig på det för ett tag sedan och det resulterade i exakt det som King Grub nyss nämnde. Affären har väl inte stängt än? Iväg o köp!
eleni är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-11-25, 19:03   #4
Turbonisse
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2006
Ort: Stockholm/Norrtan
Inlägg: 557
Jag har bakat med endast grovtrågmjöl med gott resultat, trott eller ej '
Bröden blev enligt mig mycket goda
Turbonisse är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-11-25, 20:09   #5
rogue
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2006
Inlägg: 9
Det som gäller ifall man ska baka med endast fullkornsmjöl är att degen ska vara väldigt vek (mjuk).

Det går inte och det är ej heller någon poäng med att knåda fullkornsdeg som ett vanligt bröd eftersom gluteninnehållet är så lågt i fullkornet.

Man ska i princip kunna hälla degen i form, det är ingen ide att försöka knåda limpor med en deg på enbart fullkornsmjöl.
rogue är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-11-25, 20:12   #6
skratt
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2006
Inlägg: 260
men det går toppen att baka bröd på enbart fullkorns dinkel.. blir fluffiga och lovely . Även om de nu inte va frågan..
skratt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-11-26, 07:29   #7
Turbonisse
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2006
Ort: Stockholm/Norrtan
Inlägg: 557
Citat:
Ursprungligen postat av rogue
Det som gäller ifall man ska baka med endast fullkornsmjöl är att degen ska vara väldigt vek (mjuk).

Det går inte och det är ej heller någon poäng med att knåda fullkornsdeg som ett vanligt bröd eftersom gluteninnehållet är så lågt i fullkornet.

Man ska i princip kunna hälla degen i form, det är ingen ide att försöka knåda limpor med en deg på enbart fullkornsmjöl.

Visst blir det lite klibbig, men du har ju vetemjöl på bakbordet så.
Jag brukar forma mina rågnröd till små trinda bullar, inga probs alls.
Turbonisse är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-11-26, 20:18   #8
Isabella
Registered User
 
Isabellas avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Ort: rågsved
Inlägg: 731
tack för svaren. Jag körde på rågmjöl och mörkt lantmjö eller vad det heter och det vart bra
Isabella är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-12-03, 03:03   #9
rogue
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2006
Inlägg: 9
Citat:
Ursprungligen postat av Turbonisse
Visst blir det lite klibbig, men du har ju vetemjöl på bakbordet så.
Jag brukar forma mina rågnröd till små trinda bullar, inga probs alls.
Det är en viss skillnad mellan att trilla bullar och knåda deg!
rogue är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 04:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)