Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2003-02-07, 13:06   #1
gasoliner
pölsa å hackorv!
 
gasoliners avatar
 
Reg.datum: Dec 2001
Ort: Karlskoga
Inlägg: 1 207
varning för Kycklingen!

japp akta er för marinerad kyckling!

salmonellaepidemi väntas..Se på Aftonbladet..

tror jag håller mig till svenska filéer

har jag iofs. alltid gjort..
gasoliner är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-02-07, 20:20   #2
Diana
Källargymdelägare
 
Dianas avatar
 
Reg.datum: Jan 2003
Ort: I en kebapbageri nära dej
Inlägg: 8 261
undrar hur en marinerad kyckling kan innehålla socker (och kryddor) och ha 0g kolisar.. magi..?
Diana är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-02-07, 22:54   #3
Örjan
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2002
Inlägg: 574
Citat:
Originally posted by Diana
undrar hur en marinerad kyckling kan innehålla socker (och kryddor) och ha 0g kolisar.. magi..?
I bröddeg kan tydligen socker förvandlas under jäsningen. Jag vet inte om det kan hända något liknande vid tillagning av kycklingen. Eller så kan kycklingen innehålla så lite kolhydrater totalt, att man kan runda av till 0?
Örjan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-02-07, 23:09   #4
GhostFace
Guest
 
Inlägg: n/a
Citat:
Originally posted by Diana
undrar hur en marinerad kyckling kan innehålla socker (och kryddor) och ha 0g kolisar.. magi..?
Det beror helt o hållet på vad "marineringen" egentligen är...
  Svara med citat
Gammal 2003-02-08, 07:52   #5
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 833
Att köpa och göra marinerad mat är en liten chansning.

Marinaden görs med kryddor som oftast innehåller höga halter bakterier och socker som är mums för bakterierna. För att göra det ytterligare värre så sprutar man oftast in marinaden i köttet med ett stort antal fina nålar.
Halterna socker i den fördiga köttet blir kanske någon %.
Vad som händer i köttet då är att bakterierna börjar äta upp sockret och gör kötter surt.


Alltså :
-Genomstek alltid marinerat kött.
- Låt det aldrig bli äldre än ett dygn när du marinerar själv och så färskt som möjligt när du köper.
-Förvara det så kallt som möjligt fram till tillagning.

Då är det säkert.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-02-08, 11:06   #6
GhostFace
Guest
 
Inlägg: n/a
Citat:
Originally posted by Sverker
Att köpa och göra marinerad mat är en liten chansning.
Marinaden görs med kryddor som oftast innehåller höga halter bakterier och socker som är mums för bakterierna. För att göra det ytterligare värre så sprutar man oftast in marinaden i köttet med ett stort antal fina nålar.
Halterna socker i den fördiga köttet blir kanske någon %.
Vad som händer i köttet då är att bakterierna börjar äta upp sockret och gör kötter surt.
Alltså :
-Genomstek alltid marinerat kött.
- Låt det aldrig bli äldre än ett dygn när du marinerar själv och så färskt som möjligt när du köper.
-Förvara det så kallt som möjligt fram till tillagning.
Då är det säkert.
Vad anser du om de färdigkryddade karréerna som säljs i massor överallt sommartid ?
  Svara med citat
Gammal 2003-02-08, 11:10   #7
emmzan
SL-Kirurg
 
emmzans avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 10 830
Ghostface: De där som vissa butiker har tillsatt marinad och packat om för att kunna ändra förpackningsdatum på ?...
__________________
Cardiologer gör det underifrån
emmzan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-02-08, 12:21   #8
GhostFace
Guest
 
Inlägg: n/a
Citat:
Originally posted by emmzan
Ghostface: De där som vissa butiker har tillsatt marinad och packat om för att kunna ändra förpackningsdatum på ?...
Ja det finns "rykten" som går...
  Svara med citat
Gammal 2003-02-08, 15:02   #9
ivandrago
Chip Rommel fan no 1
 
ivandragos avatar
 
Reg.datum: May 2002
Ort: stockholm
Inlägg: 1 661
gäller detta även färdiglagad marinerad kyckling?? syftar främst på findus chicken filet. De är alltså marinerade och färdiglagade kycklingfilébitar som har frysts.
ivandrago är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-02-08, 18:06   #10
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 833
Problemet med att grilla karre´kotletter är att oftast inte får dem genomstekta. Svarta på ytan men rosa i mitten.
Genomstekta är de säkert okay.

Det som säljs djupfryst blev infruset omedelbart innan infrysningen och är bra. Här gäller det att tillaga så snabbt som möjligt efter att bitarna tinat.
Bäst är att tina i kylskåp och inte framme på diskbänken.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-02-08, 18:13   #11
GhostFace
Guest
 
Inlägg: n/a
Tina på diskbänken är misstaget vi alla gör...
  Svara med citat
Gammal 2003-02-09, 00:28   #12
Örjan
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2002
Inlägg: 574
Citat:
Originally posted by Sverker
För att göra det ytterligare värre så sprutar man oftast in marinaden i köttet med ett stort antal fina nålar.
Då är kanske varm, färdiggrillad kyckling riktigt fet, även innanför skinnet?
Örjan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-02-09, 10:25   #13
GhostFace
Guest
 
Inlägg: n/a
Färdiggrillad kyckling marineras väl ändå inte, i ordets bemärkelse ?
Den penslas bara med en speciell kryddblandning har jag för mig ?
  Svara med citat
Gammal 2003-02-09, 15:24   #14
Örjan
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2002
Inlägg: 574
"Marinerad i minst ett dygn" skryter de med. "Garanterat." Det är Konsums jag menar då.
Örjan är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)