Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-04-25, 12:23   #1
unclebob
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2006
Inlägg: 6
Vad är grytbitar egentligen?

Hallå på er!

Jag kollade på Niklas mat häromveckan och tänkte laga till en sån där schysst biff stroganoff ("proteinbomb" som han kallade det). Införhandlade det billigaste nötköttet jag kunde hitta, nämligen grytbitar. Har kokat det nu i en timme istället för Niklas rekommendation på 15 minuter och det är fortfarande inte mört! Vad ÄR egentligen grytbitar? Är det en speciell del på kossan, eller kanske slakt-rens som legat på golvet i flera dagar? :-)

Nån som har pejl?
unclebob är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-04-25, 12:38   #2
JJ
Värmdökungen
 
JJs avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Värmdö
Inlägg: 5 185
Var med och skar upp lite kött för ett tag sen, då gjorde vi grytbitar av innan-och ytterlår samt något mer.
__________________
"Ta en bild på solnedgången!"
Härifrån? Det är ju motljus?"


Tung pung ger starka ben...
JJ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-04-25, 13:50   #3
MyungChul
Registered User
 
MyungChuls avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
Det känns inte riktigt som du förstår ordet "grytbitar". Grytbitar är till för GRYTOR, såsom kallops som ska bräseras, länge.

Biffstroganoff.... <-
MyungChul är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-04-25, 13:58   #4
Radiohead
Registered User
 
Radioheads avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Ort: Sundbyberg
Inlägg: 318
Citat:
Ursprungligen postat av MyungChul
Det känns inte riktigt som du förstår ordet "grytbitar". Grytbitar är till för GRYTOR, såsom kallops som ska bräseras, länge.

Biffstroganoff.... <-
ja annars blir köttet segt och oätbart. blev bjuden på grytbitar i sötsur sås av en kompis (på tok för lite tillagade)... lol, som att tugga på en fotboll..
__________________
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej domstol!
Radiohead är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-04-25, 14:14   #5
Trance
 
Trances avatar
 
Reg.datum: Apr 2004
Inlägg: 9 123
Grytbitar är ju underbart men låt det sjuda länge. Typ gärna 4-5 timmar.
Trance är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-04-25, 15:33   #6
Metal_boy_
Registered User
 
Metal_boy_s avatar
 
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 16 982
Citat:
Ursprungligen postat av Trance
Grytbitar är ju underbart men låt det sjuda länge. Typ gärna 4-5 timmar.

Precis. Det ska falla sönder i munnen.

Finns att köpa grytbitar på antingen fläsk eller nöttkött.
Metal_boy_ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-04-25, 20:42   #7
Pepz
Uggla
 
Pepzs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 12 076
Grytbitar görs främst på ytterlår och måste tillagas länge!

Vill du ha mer snabblagat billigt kött så är högreven kanon. mer fett dock
__________________
Don´t gör it
It´s not värt it
Pepz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-04-25, 21:04   #8
sissa
Segrare Bästa fysiken 2011!
 
sissas avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Ort: skåne
Inlägg: 4 058
högrev trodde jag krävde lång koktid. jag har alltid kokat det länge.

har förvisso inte provat kort tilllagningtid på det nångång
sissa är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-04-25, 21:09   #9
sissa
Segrare Bästa fysiken 2011!
 
sissas avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Ort: skåne
Inlägg: 4 058
Citat:
Ursprungligen postat av MyungChul
Det känns inte riktigt som du förstår ordet "grytbitar". Grytbitar är till för GRYTOR, såsom kallops som ska bräseras, länge.

Biffstroganoff.... <-

Vad heter styckdetaljen i affären då så man brukar använda till biff stroganoff? Lövbiff är onödigt dyrt antar jag

Jag vart sugen på en annan gryta
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink....35047&a=572234
där står det grytbitar i receptet men det ska bara koka i 20 minuter
sissa är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-04-25, 22:39   #10
Tomten
Registered User
 
Tomtens avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Z町
Inlägg: 1 983
Citat:
Ursprungligen postat av sissa
Vad heter styckdetaljen i affären då så man brukar använda till biff stroganoff? Lövbiff är onödigt dyrt antar jag

Jag vart sugen på en annan gryta
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink....35047&a=572234
där står det grytbitar i receptet men det ska bara koka i 20 minuter
Lövbiff brukar gå att köpa för 70-75 kronor kilot. Ordinarie pris brukar ligga kring 100 kronor kilot, vilket kanske är lite dyrt.
Tomten är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-04-25, 22:48   #11
Sparrisen
Registered User
 
Sparrisens avatar
 
Reg.datum: Dec 2003
Ort: Södertälje
Inlägg: 2 573
Bättre och ofta billigare att köpa en fransyska o skära upp
__________________
Nick Auger och Brad Wannabe...
Sparrisen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-04-26, 06:44   #12
Pepz
Uggla
 
Pepzs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 12 076
Citat:
Ursprungligen postat av sissa
Vad heter styckdetaljen i affären då så man brukar använda till biff stroganoff? Lövbiff är onödigt dyrt antar jag
:

ytterlår där med, likaså sjömansbiffen. Så gör vi på mitt jobb, Vi är en av de få mindre butikerna som faktiskt styckar köttet själva resp mal köttfärsen.


högrev är egentligen en förlängning på entrecoten så det kan spänna från extremt mört (grillskiva) till lite mer åt grytköttshållet.

Fransyska och innanlår är extremt magert fint kött! Rekommenderas!

personligen köper jag främst Rostfilén(tornedou/rostas) bättre kött finns inte och styckar man själv så får man mycket bra pris
__________________
Don´t gör it
It´s not värt it
Pepz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-04-26, 06:48   #13
JJ
Värmdökungen
 
JJs avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Värmdö
Inlägg: 5 185
Citat:
Ursprungligen postat av Pepz
personligen köper jag främst Rostfilén(tornedou/rostas) bättre kött finns inte och styckar man själv så får man mycket bra pris
Vad är rostfilén? Finare delen av rostbiffen eller vad?
__________________
"Ta en bild på solnedgången!"
Härifrån? Det är ju motljus?"


Tung pung ger starka ben...
JJ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-04-26, 15:56   #14
unclebob
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2006
Inlägg: 6
Allright, hehe, tack för all info :-) Hädanefter blir det nåt annat än grytbitar till stroganoffen!
unclebob är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-09-15, 14:27   #15
Coldsmith
fjollhulken
 
Coldsmiths avatar
 
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 1 745
Måste komma in med lite kommentarer här.

Högrev har de segaste fibrerna av alla köttbitar.
Fransyskan kommer nog tvåa nästan. Så dessa behöver lång tillagning. Mycket lång. Och är lämplig för grytor och liknande.

Grytbitar kan vara varierande sort men är just fula bitar som generellt behöver lång tillagning. (gryta)
__________________
Arch Angel
Coldsmith är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 16:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)