Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2005-12-25, 11:48   #1
Ant
Registered User
 
Ants avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 324
Riskokare och smak? (ej GI)

När jag käkar ris på tex indiska restauranger så är det grymt mycket godare än vad jag själv kan åstakomma på plattan, jag önskar mig således en riskokare i julklapp. Jag hade fått för mig att den kokar under tryck, men nu ser jag att den inte gör det. Så frågan är alltså: Blir riset lika gott som på restauranger med riskokare, eller är det bara en pryl som gör att jag slipper hålla koll på riset?

Mycket tacksam för svar!
Ant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-25, 13:55   #2
Justice
Registered User
 
Justices avatar
 
Reg.datum: Dec 2005
Ort: Fairings gym
Inlägg: 68
Blir godare med tillsatt fett i form av olja/smör.
Justice är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-25, 14:06   #3
Ant
Registered User
 
Ants avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 324
http://www.radron.se/templates/test____2316.asp

hmm, kanske ska lämna tillbaka den ändå, ngn som har ngt positivta att säga om riskokare?
Ant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-25, 14:28   #4
coxie
Spare some change..?
 
coxies avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Ort: NYC
Inlägg: 293
dem är smidiga.
coxie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-25, 14:28   #5
Bonnie
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 757
Jag tycker riskokare är bra, mest för att jag har så svårt att få riset bra i en vanlig kastrull.
Bonnie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-25, 14:31   #6
Ant
Registered User
 
Ants avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 324
Citat:
Ursprungligen postat av coxie
dem är smidiga.

ok, men smaken skiljer inte?
Ant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-25, 14:33   #7
Bonnie
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 757
Smaken har nog att göra vilket ris man väljer.

Kan säga att min riskokare (en Tefal) skvätter väldigt mkt omkring sig. Så man får helst ha den på ett ställe med fria ytor runt.
Bonnie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-25, 16:00   #8
mistermr
Oh la la
 
mistermrs avatar
 
Reg.datum: Dec 2005
Inlägg: 1 833
Att koka ris som blir som riset på indiska restauranger åstadkoms inte med hjälp av en riskokare!
mistermr är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-25, 16:38   #9
Ant
Registered User
 
Ants avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 324
Citat:
Ursprungligen postat av mistermr
Att koka ris som blir som riset på indiska restauranger åstadkoms inte med hjälp av en riskokare!

Ok, men hur gör man då?
Ant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-25, 16:46   #10
Yankeee
Registered User
 
Yankeees avatar
 
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 25 295
Ett tips kan vara att steka riset någon minut efter du har kokat det. T.ex kan du ha olja och vitlök i pannan lite innan, sen drar du i riset.
Yankeee är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-25, 17:02   #11
mistermr
Oh la la
 
mistermrs avatar
 
Reg.datum: Dec 2005
Inlägg: 1 833
Citat:
Ursprungligen postat av Ant
Ok, men hur gör man då?
Så här gör man bra ris (basmati eller jasmine):

1.Tvätta riset och blötlägg det en timma innan det skall kokas.

2. Koka vatten i en kastrull

3. När vattnet har börjat små koka tilsätt lite salt och rör om samt lägg i det blötlagda riset (utan vattnet).

4. Riset skall inte bli helt färdigt i det kokta vattnet, ta ett par riskorn och känn efter när det är halvfärdigt (dvs halvhårt).

5. Sila av vattnet

6. Tillsätt lite olja i den nu tomma kastrullen

7.Lägg in det silade och halv färdiga riset

8. Låt stå under svag värme (kokplatta på 1 eller 2) i 15-20 minuter


Sedan har du det som du kallar för restaurang ris.


MVH
mistermr är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-25, 17:29   #12
Ant
Registered User
 
Ants avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 324
Citat:
Ursprungligen postat av mistermr
Så här gör man bra ris (basmati eller jasmine):

1.Tvätta riset och blötlägg det en timma innan det skall kokas.

2. Koka vatten i en kastrull

3. När vattnet har börjat små koka tilsätt lite salt och rör om samt lägg i det blötlagda riset (utan vattnet).

4. Riset skall inte bli helt färdigt i det kokta vattnet, ta ett par riskorn och känn efter när det är halvfärdigt (dvs halvhårt).

5. Sila av vattnet

6. Tillsätt lite olja i den nu tomma kastrullen

7.Lägg in det silade och halv färdiga riset

8. Låt stå under svag värme (kokplatta på 1 eller 2) i 15-20 minuter


Sedan har du det som du kallar för restaurang ris.


MVH


wow, grymt, ska testas, riktigt "gainerris" hehe Thanx!
Ant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-25, 18:15   #13
mistermr
Oh la la
 
mistermrs avatar
 
Reg.datum: Dec 2005
Inlägg: 1 833
Citat:
Ursprungligen postat av Ant
wow, grymt, ska testas, riktigt "gainerris" hehe Thanx!
Testa och återkom med resultat!

MVH
mistermr är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-25, 19:47   #14
Ant
Registered User
 
Ants avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 324
Citat:
Ursprungligen postat av mistermr
Testa och återkom med resultat!

MVH

Du har jobbat på restaurang eller?
Ant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-25, 19:59   #15
mistermr
Oh la la
 
mistermrs avatar
 
Reg.datum: Dec 2005
Inlägg: 1 833
Citat:
Ursprungligen postat av Ant
Du har jobbat på restaurang eller?
Nä, hurså?

Förresten skulle du kunna ta en titt på mitt program

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/s...ad.php?t=58821

och säga vad du tycker?
mistermr är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 21:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)