Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-01-07, 00:09   #1
oksiv1
Registered User
 
oksiv1s avatar
 
Reg.datum: Dec 2005
Ort: Borås
Inlägg: 749
Lasange?

Satt å funderade idag på vilken mat jag verkligen gillar och kom fram till att lasnage hamnar högt upp på listan. Vill även erinra mig om att jag sett lasangeplattor av fullkorn?
Så om jag nu vill göra en god och relativt näringsrik/nyttig lasange hur går jag till väga?
Finns det något substitut till ostsåsen eller kan man göra den magrare?
oksiv1 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-07, 00:27   #2
Pellefant
Registered User
 
Pellefants avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
Citat:
Ursprungligen postat av oksiv1
Vill även erinra mig om att jag sett lasangeplattor av fullkorn?
Japp, Zetas. De är jättegoda. 100% Fullkorn!

http://zeta.ballou.se/templates/prod...px?page_id=377

Vet inte om Kungsörnen har fullkornslasagneplattor, men jag tror att deras övriga "Fullkorns"-pastaprodukter bara har ca 50% fullkorn, resten vetemjöl. Luring där.
Pellefant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-07, 00:48   #3
oksiv1
Registered User
 
oksiv1s avatar
 
Reg.datum: Dec 2005
Ort: Borås
Inlägg: 749
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Japp, Zetas. De är jättegoda. 100% Fullkorn!

http://zeta.ballou.se/templates/prod...px?page_id=377

Vet inte om Kungsörnen har fullkornslasagneplattor, men jag tror att deras övriga "Fullkorns"-pastaprodukter bara har ca 50% fullkorn, resten vetemjöl. Luring där.
Kanon, då hade jag inte drömt
Nu gäller det bara att få tips på hur man tillagar det på bästa sätt.
oksiv1 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-07, 05:00   #4
MyungChul
Registered User
 
MyungChuls avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
byt ut bechamel mot expempelvis keso.
MyungChul är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-07, 22:44   #5
flipp
Registered User
 
flipps avatar
 
Reg.datum: Jun 2005
Inlägg: 295
Citat:
Ursprungligen postat av oksiv1
Satt å funderade idag på vilken mat jag verkligen gillar och kom fram till att lasnage hamnar högt upp på listan. Vill även erinra mig om att jag sett lasangeplattor av fullkorn?
Så om jag nu vill göra en god och relativt näringsrik/nyttig lasange hur går jag till väga?
Finns det något substitut till ostsåsen eller kan man göra den magrare?
Annars kan du använda minimjölk och mager ost när du gör såsen, det blir inte lika energisnålt som keso men i alla fall rejält mycket bättre än den vanliga ostsåsen.
flipp är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-07, 23:34   #6
JJ
Värmdökungen
 
JJs avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Värmdö
Inlägg: 5 185
LASAGNE
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/s...ad.php?t=33447
__________________
"Ta en bild på solnedgången!"
Härifrån? Det är ju motljus?"


Tung pung ger starka ben...
JJ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-08, 00:55   #7
oksiv1
Registered User
 
oksiv1s avatar
 
Reg.datum: Dec 2005
Ort: Borås
Inlägg: 749
Citat:
Ursprungligen postat av JJ
Kanon. Behöver någon som pekar med hela handen
oksiv1 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-08, 01:47   #8
mangemani
Amiga forever
 
mangemanis avatar
 
Reg.datum: Feb 2003
Ort: sundsvall
Inlägg: 5 984
brukar göra en lasagne på plattor,mager köttfärs,mycket mager ost samt kesella blandat med kryddor och så(den ersätter den där vanliga såsen som brukar vara i lasagnerna)....mycket god och "nyttig"
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
Livet är inte värt att leva om man inte ligger på minst 60 fps konstant.
"Stora tänkare har alltid mött kraftig opposition från mediokra tänkare"

Kunskap är en personlig upplevelse. Allt annat är bara information
mangemani är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)